Marea Britanie recunoaste ca a luat parte la raidul aerian de sambata din Siria in care si-au pierdut viata peste 60 de soldati sirieni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0949marţi 11 aug 2020

Marea Britanie recunoaste ca a luat parte la raidul aerian de sambata din Siria in care si-au pierdut viata peste 60 de soldati sirieni

de I.C. Luni, 19 septembrie 2016, 15:01
- a A+
Imagine
Marea Britanie a anuntat luni ca a participat la raidul aerian desfasurat sambata in Siria, in care si-au pierdut viata peste 60 de soldati sirieni, transmite Reuters.


Amintim ca Rusia a acuzat duminica Statele Unite ca loviturile aeriene ale coalitiei conduse de SUA ar fi ucis zeci de soldati sirieni sambata, punand in pericol acordul de incetare a focului mijlocit de Statele Unite si Rusia si ducand la o intrunire de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU si la escaladarea tensiunilor dintre Moscova si Washington.

Armata americana a spus ca au fost incetate bombardamentele coalitiei asupra a ceea ce credea ca sunt pozitii ale Statului Islamic din nord-estul Siriei dupa ce Rusia a informat ca ar fi fost loviti militari si vehicule siriene. 

Statele Unite au transmis "regretele" lor pentru pierderea neintentionata de vieti in randul fortelor siriene, a spus un inalt oficial al administratiei Obama prin intermediul unui comunicat de presa.

Secretarul de presa al Pentagonului, Peter Cook, a spus si el intr-un comunicat ca oficialii rusi nu exprimasera ingrijorari anterior bombardamentelor, cand au fost informati ca avioane ale coalitiei vor actiona in zona in care s-au executat loviturile.

Consiliul de Securitate al ONU s-a intalnit sambata noapte dupa ce Rusia a cerut o sesiune de urgenta pentru a a discuta incidentul, acuzand SUA ca pun in pericol acordul din Siria.

Ambasadorul american la ONU, Samantha Power a criticat mutarea Rusiei.

"Rusia chiar trebui sa inceteze obtinerea de puncte ieftine, demagogia si manevrele si sa se concentreze pe ceea ce conteaza, adica implementarea a ceva ce am negociat de buna credinta cu ei", a spus Power jurnalistilor.


558 de afisariurmeaza replica
Snitzelvienez [utilizator], Luni, 19 septembrie 2016, 15:36
0/0
cum soldatii morti au rude prin UK e posibil sa vedem victime colaterale curand
Ingerii pacii si democratiei in actiune
jackalphonse [utilizator], Luni, 19 septembrie 2016, 15:50
0/0
Cine nu accepta "regretele" este un troll rus, banuiesc.
Este vorba de peste d e victime.
comenteaza
Cookie Settings