Monica Anisie, ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște, cât e anunțată starea de urgență - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0492miercuri 12 mai 2021

Monica Anisie, ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște, cât e anunțată starea de urgență

de A.O. Duminică, 15 martie 2020, 21:05
- a A+
Imagine
​Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru HotNews.ro că școlile vor rămâne închise și în perioada în care este decretată stare de urgență de către președintele Klaus Iohannis. "Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise", a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro .


 • Teleșcoala pe TVR2: ce ORAR vor avea elevii care vor să învețe de la tv pentru examenele naționale VIDEO
 • Școala online: unele școli se pregătesc să-și țină cursurile virtual/ Ce sisteme de lucru folosesc elevii și profesorii VIDEO
 • Asociația Școlilor Particulare cere sprijin Guvernului, în contextul închiderii școlilor: Riscăm să închidem 500 de școli în lunile următoare

 • Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va intra în stare de urgență începând de luni, 16 martie.

  Decretarea stării de urgență se poate institui pe o perioadă de cel mult 30 de zile, dar durata acesteia poate fi prelungită de preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului. Asta înseamnă că școlile rămân închise până pe 16 aprilie.

  Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, elevii intră în vacanța de primăvară de sâmbătă, 4 aprilie 2020 până marţi, 21 aprilie 2020. Cursurile continuă apoi în perioada 22 aprilie 2020 – 12 iunie 2020.

  Starea de urgență se instituie, potrivit legii, pe o perioadă de cel mult 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

  Citiți și:


  51843 de afisari  ....
  tirolez [utilizator], Duminică, 15 martie 2020, 21:12
  +1/9
  Daca tot ati inchis scolile luati masuri pana la capat - inchiderea granitelor si zero adunari. Ca asa le-ati inchis degeaba , abia acum incepe greul daca tot vin spanioli si alte tari. Ne prinde toamna iar copiii nici nu vor fi terminat anul scolar.
  Ca tot doreau profesorii vacante ..caaat mai lungi
  tictictic [utilizator], Luni, 16 martie 2020, 15:46
  0/0
  Atunci cand elevii au solicitat sa se inceapa anul scolar pe 01/Sept deoarece nu se poate parcurge materia scolara a unui an, unii profesorii au sarit ca arsi ca sa se inceapa pe 01/oct, ca vorba aceea sa fie sederea la soare cat mai lunga . Da, ce vreti sa dispara meditatiile banoase fara declarare la fisc pentru ca ei insisi sunt meditatori ? Ce-i scoala? Un loc de unde sa pleci acasa si unde sa ai o carte de munca. Da. Ele sunt cadrele didactice care vor fragmentari la greu ale anului scolar cu zapezi, viscole, viroze , etc si carora nu le pasa de pregatirea copiilor nostri pentru ca altfel nu s-ar explica cum de 60% din absolventi cad la examenul de bacalaureat .
  inca 4 comentarii comenteaza