​Ludovic Orban: Decizia privind redeschiderea bisericilor trebuie luată cu precauție maximă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0976miercuri 05 aug 2020

​Ludovic Orban: Decizia privind redeschiderea bisericilor trebuie luată cu precauție maximă

de R.M. Duminică, 14 iunie 2020, 21:57
- a A+
Imagine
Decizia privind redeschiderea bisericilor trebuie luată cu precauție maximă și în momentul în care avansul epidemiei este la minim, a afirmat duminică seara premierul Ludovic Orban, invitat la B1 TV.


"Am discutat cu Patriarhul și cu alți lideri religioși. Vom deschide la un moment dat, că e important pentru oameni, dar decizia trebuie luată cu precauție maximă și când extinderea virusului e la minim. La biserică e spațiu închis, în care oamenii stau aproape. Nu poți să te duci cu jandarmii să verifici dacă e respectată distanțarea fizică. Aici e și o chestie de autoreglementare a Bisericii", a spus primul ministru, citat de site-ul televiziunii de știri .

Ludovic Orban a notat că preoții nu pot oficia slujba cu masca pe figură iar personalul din cor nu poate cânta cu masca pe figură. În aceste condiții, "dacă unul e bolnav, poate răspândi virusul", a adăugat el, potrivit sursei citate.

"Eu am încredere în biserici și culte că au putere de organizare, dar există acest risc", a mai spus Orban.

Premierul a profitat de ocazie pentru a ironiza PSD, care s-a pronunțat pentru redeschiderea bisericilor: "PSD-iștii au devenit foarte credincioși, vor asculta de cele 10 Porunci, să nu furi să nu minți. Să fim serioși, o fac din demagogie politică, pentru a câștiga capital electoral".


3678 de afisariMoscheile insa sunt in regula
PrivireCritica [utilizator], Duminică, 14 iunie 2020, 22:00
+2/6
Garanteaza Arafat pentru ele!
R
Gabr [utilizator], Duminică, 14 iunie 2020, 23:10
+2/8
După toate bâlbele și aberațiile din ultimele 3 luni nu cred ca mai aveți credibilitatea de a impune decizii și restricții.
Nu se poate întâmpla nimic in biserici, nu am auzit de cazuri din Martie pana acum.
inca 12 comentarii comenteaza
Cookie Settings