Asimptomaticii, externați mai repede. ​Tătaru anunță că cei internați cu Covid-19 care nu dezvoltă simptome vor sta în spital doar 10 zile - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0976miercuri 05 aug 2020

Asimptomaticii, externați mai repede. ​Tătaru anunță că cei internați cu Covid-19 care nu dezvoltă simptome vor sta în spital doar 10 zile

de V.M. Luni, 22 iunie 2020, 21:54
- a A+
Imagine
Persoanele infectate cu coronavirus, dar care sunt asimptomatice sau doar ușor simptomatice, vor sta internate în spital doar zece zile, fiind trimise apoi în izolare la domiciliu, sub supravegherea medicului, a anunțat luni seară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. El a precizat că va semna marți un ordin de ministru în acest sens.


Ministrul Nelu Tătaru a declarat luni seară, la postul Realitatea Plus, că în cursul zilei de marți va semna un ordin prin care persoanele cu Covid-19 care sunt asimptomatice sau doar ușor simptomatice vor fi internate în spital timp de 10 zile. Dacă rămân asimptomatice sau cu simptome ușoare și după 7 zile, în a 10-a zi sunt externate și izolate la domiciliu, sub supravegherea medicului de familie, a explicat ministrul.

"La propunerea grupului tehnic din cadrul Ministerului Sănătății, grupului științific care se ocupă de evaluări, mâine (marți-n.r.) vom semna un ordin de ministru prin care tot pacientul asimptomatic sau simptomatic ușor va beneficia de o internare de 10 zile, în a 7-a zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la 10 zile să meargă acasă, dacă este pozitiv, dar nu mai avem simptome de cel puțin 3 zile, la cei ușor simptomatici, la cei asimptomatici nu am avut simptome, la 10 zile va pleca acasă, cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicului de familie", a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus, potrivit realitatea.net .


11732 de afisariaha
gnd [utilizator], Luni, 22 iunie 2020, 23:25
+20/26
In spital merg doar oameni care se simt rau si/sau a caror viata e in pericol.
Oamenii care stranuta sau nici macar atat, nu au ce cauta in spital.
Nu inteleg
Keiiil [utilizator], Marţi, 23 iunie 2020, 0:19
+20/28
Ce cauta asimptomaticii in spital? Prin alte tari se cere explicit ca daca ai tuse / febra sa stai izolat la domiciliu si sa nu intrii in contact direct cu cadrele medicale decat daca ti se agraveaza starea si e absolut necesara internarea. De altfel asta are si sens, nu expui cadrele medicale tuturor oamenilor care au virusul decat daca e necesar.
inca 42 de comentarii comenteaza
Cookie Settings