Deutsche Welle: Bairamul din Stuttgart și prețul lașității - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1129marţi 11 aug 2020

Deutsche Welle: Bairamul din Stuttgart și prețul lașității

de DW Luni, 22 iunie 2020, 22:31
- a A+
Imagine
La Stuttgart n-a avut loc sâmbăta o petrecere. S-a plătit, ca în SUA și aiurea, prețul lașității, al autoculpabilizărilor implicând demonizarea poliției și al talibanizării ideologiei pc, devenită religie identitară, scrie Petre Iancu pe Deutsche Welle .

"Îi vom trage la răspundere pe făptași", a promis, într-un târziu, în seara de duminică, Tobias Strobl, ministrul de interne al landului Baden-Württemberg, în a cărui capitală s-a petrecut sâmbătă noaptea o orgie de pomină. Una a jafului, a vandalismului și violențelor nu în ultimul rând împotriva unei poliții suprinse, uluite, șocate.

Polițiștii încercaseră să-l controleze pe un tânăr care, în centrul orașului, încălcase legea antidrog. Atât le-a fost. O oștire compusă din sute de bătăuși s-a năpustit asupra lor, i-au atacat pe agenți cu pietre smulse din caldarâm, în atacuri de o intensitate despre care ofițeri cu state vechi în forțele de ordine au mărturisit că n-au mai pomenit-o. Concomitent, junii s-au dezlănțuit și împotriva magazinelor din centru. Au distrus vitrine, au prădat în voie, au distrus vehiculele polițiștilor și și-au exhibat în rețelele sociale "glorioasele" fapte de arme. Pe care le-au răspândit pe net într-o frenezie fără egal, în ciuda legii interzicând, mai nou, în Germania, glorificarea violențelor.


În mahmureala care a urmat, elita politică și mediatică a capitalei landului Baden-Württemberg, administrate de o coaliție de stânga, cu primarul ecologist Fritz Kuhn în frunte, s-a arătat perplexă.

Disculpări directe și indirecte

Mai întâi, încurcată de răutatea fără precedent manifestată de trupa de vandali, alcătuită în mare măsură din tineri imigranți scandând lozinca teroriștilor islamiști și din amicii lor de la extrema stângă, primăria a tăcut prelung, pentru ca apoi să ciripească, împăciuitorist, vagi dojeni la adresa făptașilor. Cei din urmă s-au văzut în repetate rânduri tratați și în massmedia cu mănuși. Poliția a exclus instantaneu (și înaintea unei investigații aprofundate) orice "substrat politic" al barbariei. Iar Fritz Kuhn și subalternii i-au cocoloșit pe vandali ca "petrecăreți", care nu înțeleg că "așa ceva nu merge", după cum s-a exprimat textual, cu un limbaj de consistența plastilinei, însuși primarul.

Încât, până să fie reținuți, judecați și condamnați într-un viitor incert, în conformitate cu promisiunea lui Strobl, făptașii au toate șansele să mai participe la niscaiva bairamuri, de vreme ce, după noaptea de jaf, au beneficiat și se vor mai bucura, pesemne, de duioase mângâieri pe creștet. Ori, ca liderii BLM (Black Lives Matter) și Antifa peste ocean, chiar de varii disculpări directe sau indirecte în rețelele sociale, în parte din presă, în mediile politice.

Integral pe Deutsche Welle


15417 afisariAnarhia
consumator2 [utilizator], Marţi, 23 iunie 2020, 6:25
+17/53
Este visul oricarui ratat care nu are nimic de pierdut, impotriva celor care au muncit si au respectat legea!
este ciocnirea intre doua lumi
..13 [utilizator], Marţi, 23 iunie 2020, 7:08
+13/21
Una civilizata, manierata si alta de tip taliban, revendicativa, furioasa peste limite, distrugatoare.

Una inchistata,sabloanata si alta fluida, nelinistita.

Nu exista o cauza suprema, nu exista un singur nume si orice alaturare numai a unei organizatii nu este suficienta si nici macar necesara.

se vede inca o data ca civilizatul pana reactioneaza trece ceva timp in care talibanul, care nu astepta decat sa se extinda, produce mari distrugeri. Nu are rost sa le lipim etichete ci doar sa se actioneze justificat si precis asupra lor.

In acest caz este doar vorba decat o politie incapabila sa intervina in mod eficient si nu are nici o legatura cu ceea ce s-a petrecut in America - sa fim foarte seriosi.

Vina de a nu interveni si de a fi incapabili de un raspuns adecvat apartine in totalitate NUMAI si NUMAI AUTORITATILOR LOCALE - Punct.

Orice alta alaturare este doar o cale mai putin demna de manipulare -

il doare fix in pix pe neamt de BLM sau alte grupari numai ca si unii si altii stiu cum sa manipuleze niste nume in cauzele/intereselor lor.

Asa ca afacerile astea ar trebui tratate individual si cam atat.

Violenta fara de margini a fost folosita si de mineri si stim acum cine i-a manat in lupta pe aceia si mai ales cum au fost ei atent condusi/manipulati.

Think twice before you write a word.

Mass-media cred ca ar trebui sa fie putin mai atenta

repet este vorba doar despre o incompetenta crasa existenta pe plan local si atat - nu se justifica prin nici o reactie la ceea ce s-a intamplat in USA.
inca 22 de comentarii comenteaza
Cookie Settings