Jimmy Kimmel îşi cere scuze pentru felul în care a imitat în trecut vedete de culoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0976miercuri 05 aug 2020

Jimmy Kimmel îşi cere scuze pentru felul în care a imitat în trecut vedete de culoare

de I.B. Miercuri, 24 iunie 2020, 20:34
- a A+
Imagine
Actorul şi prezentatorul TV american Jimmy Kimmel şi-a cerut marţi scuze pentru o serie de imitaţii rasiste ale unor vedete afro-americane prin aşa-numita tehnică "blackface", pentru care a fost aspru criticat în ultimele zile pe reţelele de socializare, relatează EFE.


"O perioadă lungă de timp am fost reticent să abordez această temă pentru că ştiam că dacă fac acest lucru ar fi fost considerat drept o victorie pentru cei care îşi prezintă slab scuzele şi care îi determină pe unii lideri să le folosească drept pretext pentru a ne dezbina. Această amânare a fost o greşeală", a declarat Jimmy Kimmel într-un comunicat preluat de mass-media americane.

"Nu există nimic mai important pentru mine decât respectul lor şi le cer scuze celor care s-au simţit răniţi sau ofensaţi de machiajul ("blackface") pe care l-am purtat sau de cuvintele pe care le-am spus", a precizat prezentatorul show-ului "Jimmy Kimmel Live!".

Criticile la adresa lui Jimmy Kimmel se refereau la o serie de apariţii comice ale actorului şi prezentatorului TV în care acesta avea faţa vopsită în negru pentru a-i imita, de exemplu, pe fostul jucător de baschet Karl Malone şi pe vedeta de televiziune Oprah Winfrey, ambii fiind afro-americani, potrivit Agerpres.


2934 de afisariNiciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings