Florin Cîţu: Dacă vom creşte investiţiile în acest an, vom putea plăti pensii şi salarii mărite şi în anii viitori - Hotnews Mobile
1 € 1 USD miercuri 05 aug 2020

Florin Cîţu: Dacă vom creşte investiţiile în acest an, vom putea plăti pensii şi salarii mărite şi în anii viitori

de V.M. Vineri, 26 iunie 2020, 20:34
- a A+
Imagine
Guvernul vrea să aloce mai mulţi bani pentru investiţii în cea de-a doua jumătate a anului, deoarece doar astfel vor putea fi crescute pensiile şi salariile în anii următori, a declarat, vineri seara, la postul B1 TV, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.


"Facem o evaluare a tuturor cheltuielilor pentru perioada a doua a anului şi vrem să alocăm mai mulţi bani pentru investiţii, pentru că numai aşa putem să plătim şi pensii şi salarii crescute şi în anii viitori. Dacă noi facem această greşeală şi anul acesta nu alocăm mai mulţi bani pentru investiţii şi mergem spre ceea ce vrea stânga - populism din acesta mizerabil - dacă mergem spre populism, vă garantez că vom avea mari probleme anii viitori. Eu am depus un jurământ ca ministru al Finanţelor Publice - rolul meu ca ministru al Finanţelor Publice este acela de a administra precaut, responsabil, finanţele publice ale României. Voi face propuneri, bineînţeles, pe aceste scenarii pe care le prezint (privind procentul cu care să crească pensiile la 1 septembrie, n.r.), decizia este una politică. Dar rolul meu este acela de a avertiza, de a prezenta aceste scenarii cu riscurile aferente, pentru că eu altfel nu mi-aş îndeplini jurământul faţă de români", a afirmat Cîţu, conform Agerpres .

Tot pe subiectul creşterilor pensiilor de la 1 septembrie, ministrul Finanţelor a argumentat că românii trebuie să fie sinceri cu ei înşişi şi să înţeleagă că actuala criză economică este cea mai gravă din ultimii 100 de ani.

"Trebuie să fim foarte oneşti cu noi. Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani. În acelaşi timp, trebuie să avem toate datele pentru exerciţiul bugetar la 6 luni de zile. Datele sunt ok, am reuşit să evităm un dezastru pentru economie. Dar eu văd lucrurile puţin diferit: aş vrea să discutăm nu doar de pensii, ci să discutăm şi de investiţii, şi aş vrea să mă certe românii că nu dublez investiţiile. Deşi anul acesta, în primele 5 luni ale anului, au fost cheltuite 13,1 miliarde de lei pentru investiţii, ceea ce reprezintă cea mai mare sumă alocată investiţiilor în ultimii 10 ani de zile. Deci în plină criză am reuşit să alocăm aceste sume investiţiilor, şi aici a fost cheia succesului, dacă vreţi, faptul că am reuşit să avem totuşi o economie funcţională în această criză (se datorează, n.r.) faptului că am alocat mai mulţi bani investiţiilor", a menţionat Florin Cîţu.

Conform legislaţiei în vigoare, Guvernul trebuie să majoreze cu 40% pensiile din 1 septembrie 2020.


1848 de afisariIar salarii mărite???? La bugetari, așa-i?
Tayen [utilizator], Vineri, 26 iunie 2020, 23:06
+2/4
Că guvernul nu poate poate mări altceva decât salariile bugetarilor, nu?
Ăștia-s mai ticăloși și decât pesedeul!!!!
parca'l aud
nash pandelica [utilizator], Sâmbătă, 27 iunie 2020, 0:01
+2/2
pe dottore, in 2012 !
si aia care mor anul asta, anul viitor, si care asteptau o pensie cu care sa mai amane moartea, adica, s'o cheltuie pe doftorii eroi si doftoriile lor scumpe....
vai de ei !
maririle vor fi prinse in planu' cincinal...cu speranta ca in anii astia, covidu isi va face treaba....
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings