Nelu Tătaru: Ne gândim inclusiv la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare / Analizăm Valea Prahovei și litoralul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0949marţi 11 aug 2020

Nelu Tătaru: Ne gândim inclusiv la restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare / Analizăm Valea Prahovei și litoralul

de V.M. Duminică, 28 iunie 2020, 22:18
- a A+
Imagine
Autoritățile iau în calcul restricționarea circulației în anumite localități, dacă apar focare de coronavirus, a anunțat duminică seară, la Digi24, ministrul Sănătății Nelu Tătaru. "Analizăm Valea Prahovei și litoralul, acolo se respectă cel mai puțin regulile", a mai precizat ministrul, dar a subliniat că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.


Tătaru a declarat că bilanțul de astăzi arată că "avem o rată de infectare de 4%, avem o transmitere comunitară accentuată".

"Cresc cazurile grave, avem o virulență crescută și sunt afectate grupele de risc. Am văzut și tineri afectați", a spus Tătaru, potrivit Digi24.ro .

El a precizat că România are 4.000 de paturi la ATI, dintre care 3.000 sunt "complet dotate". "Nu este o problemă ca număr sau ca dotare, dar e o problemă că noi ne gândeam că tot ce era spital Covid să-l putem reda ca spital non-Covid", a explicat ministrul.

În acest sens, el a spus că trebuie avută în vedere o raportare diferită, în funcție de situația din fiecare județ.

"Trebuie să facem o analogie și să vedem ce înseamnă tot turismul de pe Valea Prahovei, apoi tot litoralul. Vine populație din toată țara și se reîntoarce, făcând o transmitere comunitară în localitățile lor. Acolo se respectă cel mai puțin regulile și atunci reevaluarea, ca și controale la agenții economici, reevaluarea la județele de unde au venit acești conaționali. În următoarele două-trei zile vom vedea județele care au creșteri", a subliniat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă va fi impusă carantina în anumite locuri de vacanță, ministrul a spus că nu, dar că "agenții economici trebuie să respecte regulile care au fost stabilite. Dacă nu sunt respectate, se vor lua măsuri".

"Nu este intenția noastră să ne transformăm în stat polițienesc, relaxarea a fost însușită, și-a dat acordul tot ce a însemnat industrie din domeniul respectiv. Au fost de acord cu regulile, să le respecte. E o relaxare pe care ne-am asumat-o toți. Ar fi trebuit să nu ajungem aici", a spus Tătaru.

"Avem în schimb acele focare care sunt în cămine, și focare în spitale, sunt focare gestionate. Vom impune, ne gândim și la restricționarea circulației în anumite localități. Evaluăm, iar rezultatele vor da și măsura", a mai spus Nelu Tătaru.


24887 de afisariBullshit
Luk [utilizator], Duminică, 28 iunie 2020, 22:44
+10/26
N-o sa inchideti nimic. Economia e in buda si deocamdata turismul are venituri care sunt necesare la buget pentru platit medicamente, spitale si pe aia din grupul de comunicare strategica :))
cati s-au infectat pe plaja?
lazarus101 [utilizator], Duminică, 28 iunie 2020, 22:55
+9/43
E dovedit ca rata de transmitere peste tot in aer liber e extrem de redusa. Cei mai multi oameni s-au infectat in spitale si in camine de batrani. De atata timp inca nu sunt in stare sa asigure protectia in spitale si ne tot freaca cu purtatul botnitelor unde nu e cazul... mai vad cate-un ametit cu masca pe fata desi el e singur in masina...
inca 34 de comentarii comenteaza
Cookie Settings