Coronavirus Republica Moldova: Două treimi dintre persoanele infectate sunt tratate la domiciliu - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0535miercuri 03 mar 2021

Coronavirus Republica Moldova: Două treimi dintre persoanele infectate sunt tratate la domiciliu

de G.S. Miercuri, 1 iulie 2020, 8:08
- a A+
Imagine
Până acum, în Republica Moldova au fost diagnosticate cu coronavirus 16.613 persoane, la acest moment fiind active circa 6.000 de cazuri. Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a declarat că 3.800 de persoane se tratează la domiciliu sub monitorizarea constantă a medicilor de familie, iar peste 2.000 de pacienți sunt internați în spitale, scrie Agora.md.


"Vreau să vin cu o explicație de rigoare. Acasă rămân pentru a fi tratați pacienții care au forme ușoare. De regulă medicamentul care se recomandă este paracetamol, care se administează atunci când persoana are febră", a declarat aceasta.

În cazul în care starea de sănătate a persoanei infectate cu COVID-19 se agravează, ea este internată de urgență în spital, a precizat Dumbrăveanu:

"Dacă persoana continuă să aibă febră, dacă are nevoie de tratament, cum sunt preparatele antibiotice, nu poate fi vorba de tratament la domiciliu. Aici e vorba de internare în spital. Noi nu ne-am schimbat abordarea. Copiii, femeile gravide și persoanele de peste 60 de ani sau cu anumite probleme de sănătate sunt tratate în instituții spitalicești în mod obligatoriu".

Pe de altă parte, ministrul moldovean al sănătății a transmis și un avertisment, în condițiile în care unii pacienți ajung în stare foarte gravă la spital din cauză că se duc târziu la medic.

"Nu recomandăm autotratament. Noi avem tendința negativă pe care o avem prin administrarea autotratamentelor. Noi avem persoane care au decedat, iar cauza de deces este anume adresarea tardivă la medic", a precizat Viorica Dumbrăveanu.

Până acum, în Republica Moldova, 9.382 de persoane au fost declarate vindecate, iar 545 au decedat din cauza COVID-19.


2808 afisariLa altii se poate...
IoPaNet [utilizator], Miercuri, 1 iulie 2020, 8:39
+5/13
Doar la noi nu...
nu conteaza numarul de cazuri
Mawrkuss [anonim], Miercuri, 1 iulie 2020, 9:41
+3/9
nu conteaza asa de mult numarul de cazul, nu inteleg de ce va cramponati pe numarul de cazuri - toti o sa fim infectati pana la urma.
Problema e ca un numar infim dezvolta simptome, marea majoritate sunt asimptomatici, si pot sa stea linistiti acasa.
La noi toti cei depistati pozitiv sunt in spitale, fie ca au simptome, fie ca nu. De asta sunt la noi aglomerate spitatele si de asta toata lumea sare panicata ca a "crescut numarul de depistati pozitiv".

Se pare ca unii au inceput sa reactioneze mai lucid si mai pragmatic la pandemia asta, noi ne ascumdem incompetenta in spatele carantinei totale - o masura buna la inceut, dar e cam timpul sa incercam si alte variante, acum ca stim mai multe despre virus si despre reactia populatiei la infectie.
inca 1 comentariu comenteaza