Motivul pentru care Federaţia Rusă de Atletism nu a achitat amenda primită în scandalul de dopaj - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0949marţi 11 aug 2020

Motivul pentru care Federaţia Rusă de Atletism nu a achitat amenda primită în scandalul de dopaj

de Red. Sport Miercuri, 1 iulie 2020, 17:49
- a A+
Imagine
Federaţia Rusă de Atletism (Rusaf) nu a achitat amenda dictată de World Athletics pentru încălcarea regulamentelor antidoping, o nouă problemă care pune în pericol participarea atleţilor din Rusia la Jocurile Olimpice, relatează AFP.


“Din nefericire, nu s-au găsit aceşti bani", a declarat preşedintele federaţiei, Evgheni Iurtcenko, citat de agenţia Tass.

El a precizat că sunt în curs negocieri cu forul mondial.

Rusaf avea termen până astăzi ca să achite amenda de 5 milioane de dolari dictată în martie de World Athletics. În situaţia neplăţii la termen, cota sa de zece atleţi ruşi autorizaţi pentru a participa la JO de la Tokyo sub drapel neutru este teoretic suspendată.

Vorbind despre o lipsă de resurse financiare, Iurtcenko a precizat că speră să găsească înţelegere la oficialii World Athletics, în special ţinându-se cont de contextul pandemiei de coronavirus şi de situaţia economică dificilă din întreaga lume.

Citat de presa din Rusia, ministrul Sporturilor, Oleg Matitsin, a anunţat miercuri că ministerul său a trimis o scrisoare la Wortld Athletics şi la Comitetul Internaţional Olimpic pentru ca sancţiunile care vizează federaţia de atletism să nu afecteze “activitatea sportivilor".

Săptămâna trecută, vedete ale atletismului rus au făcut un apel către preşedintele Vladimir Putin, cerându-i acestuia să acţioneze pentru ca atleţii să nu fie privaţi de participarea la JO de la Tokyo, transmite News.ro.


1777 de afisarilol..
Laurentiu78 [utilizator], Miercuri, 1 iulie 2020, 18:32
0/4
si cele zece submarine din Atlanticul de nord au deasemenea probleme?...Colegii lor din USN (nu mai departe de 50Nm..vor si ei sa cotizeze!!!)
comenteaza
Cookie Settings