FOTO VIDEO Coadă de 7-8 kilometri la singurul punct de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia - UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0780miercuri 05 aug 2020

FOTO VIDEO Coadă de 7-8 kilometri la singurul punct de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia - UPDATE

de G.S. Joi, 2 iulie 2020, 9:30
- a A+
Imagine
La punctul de trecere Kulata-Promachonas de la granița bulgaro-elenă sunt, joi dimineață, cozi de kilometri pe sensul de trecere spre Grecia, potrivit presei bulgare și câtorva români care sunt la fața locului. MAE român i-a avertizat miercuri pe românii care merg în vacanță în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei țări este permis în perioada 1-15 iulie printr-un singur punct de trecere a frontierei bulgaro-elene - Kulata-Promachonas.


UPDATE 14.09 MAE anunță că Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul elen, Nikos Dendias , căruia i-a prezentat situația cu care se confruntă cetățenii români aflați în tranzit către Grecia, făcând apel la identificarea unor soluții pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerării autoturismelor în acest punct de frontieră și sugerând deschiderea și altor puncte de frontieră, având în vedere demararea sezonului turistic

UPDATE 12.22 Mai mulți români care stau la coadă au scris, pe Facebook, că rândul de mașini mici a ajuns la cel puțin 6-7 kilometri lungime, iar presa bulgară spune că aceasta este de circa 8 kilometri, iar tirurile stau la o coadă de 15 kilometri.

Unul dintre turiști spune că a ajuns în Kulata azi-dimineață după ora 08.00 și a avut nevoie de 4 ore pentru a trece.


UPDATE 10.40 Un alt român de la fața locului a postat pe Facebook o imagine cu coada, precizând că așteaptă deja de câteva ore la rând. "Din fericire poliția bulgara nu lasă pe nimeni pe langa coadă", a scris acesta pe pagina Forum Grecia.


(sursa foto Facebook / Emil Gabriel / Forum Grecia)

Ziarul bulgar Standard scrie că, joi dimineață, este o coadă de kilometri la intrarea spre teritoriul elen, coloana de tiruri având aproape 5 kilometri.

Autoritățile bulgare se așteaptă ca în următoarele zile aglomerația să devină și mai mare, în condițiile în care începe weekendul, potrivit presei bulgare.

"Aici sunt câțiva km de coadă. Probabil va dura ore...", scrie un român pe un grup de Facebook dedicat celor care își fac vacanța în Grecia.


(Sursă foto Facebook / Paul Czernay)
(Sursă foto Facebook / Andreescu Bg Laurentiu / Forum Thassos)


26520 de afisarifrumos
tkd [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 9:50
+30/36
ma felicit ca am anulat vacanta in Grecia la inceputul lui mai....imi pare rau pt saracii oameni
Oamenii
Jack.Shephard [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 10:57
+15/37
trebuiau să gândească și să anuleze vacanțele. Viața poate continua și fără vacanțe, terase și fotbal, acest lucru este cert. Viața primează! Sănătatea primează!
Ce s-au gândit oare cei care au mers cu copii mici și acum se plâng că plimbă mamele cărucioarele printre mașini pentru că sunt cozi. Ați vrut să fiți mai cu moț și să mergeți în vacanță când întreagă lume este restricționată și în diferite stări de urgență, alertă sau necesitate? Atunci nu aveți voie să vă plângeți!
Și asta este universal valabil, nu numai pentru români. Cine a avut cât de cât puțină minte (sau nu a lăsat nevasta să decidă referitor la concediu), stă frumos acasă și se protejează cât de cât.
Poartă masca de protecție!
inca 37 de comentarii comenteaza
Cookie Settings