Covidioți: Studenții unui oraș din Alabama organizează "petreceri Covid" să contracteze coronavirusul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0780miercuri 05 aug 2020

Covidioți: Studenții unui oraș din Alabama organizează "petreceri Covid" să contracteze coronavirusul

de S.J. Joi, 2 iulie 2020, 10:42
- a A+
Imagine
Studenți din Tuscaloosa, Alabama, care au fost diagnosticați cu COVID-19 au început să participe la petreceri în oraș și împrejurimi ca parte a unui concurs tulburător pentru a vedea cine se poate infecta cu virusul primul, relatează ABC News .


Consilierul local Sonya McKinstry a afirmat că studenții au organizat "petreceri Covid" ca parte a unui joc de a se infecta reciproc cu coronavirusul care a ucis peste 127.000 de persoane în Statele Unite, afirmând că persoane testate pozitiv sunt invitate intenționat la petreceri.

"Ei pun bani într-un borcan și încearcă să ia coronavirusul. Cine e confirmat cu Covid primul primește borcanul", a declarat McKinstry, subliniind că "o fac intenționat".

Șeful pompierilor, Randy Smith, a anunțat Consiliul local că departamentul său a putut confirma existența acestor evenimente, deși la început le-a considerat doar zvonuri: "nu doar medicii de familie ci și autoritățile statului au confirmat acest lucru".

Smith și-a exprimat îngrijorarea că în ultimele săptămâni astfel de petreceri au avut loc în oraș și împrejurimile din comitatul Tuscaloosa, "unde studenți sau copii ar veni în contact cu pozitivi confirmați".

Tuscaloosa este al șaptelea cel mai mare oraș din statul Alabama și găzduiește Universitatea Alabama și alte instituții de învățământ superior.

McKinstry și-a exprimat îngrijorarea că unii ar putea participa la aceste evenimente fără să știe care este scopul lor. Este neclar deocamdată dacă persoanele infectate care au participat la petreceri au transmis virusul și altor studenți.

"Încercăm să oprim orice petrecere de care știm", a declarat aceasta pentru ABC News.

Până miercuri Alabama raportase 38.422 de cazuri COVID-19, aproape 11.000 de noi infecții fiind raportate în ultimele 14 zile, potrivit datelor Departamentului de sănătate publică din stat. Cel puțin 947 de persoane și-au pierdut viața în Alabama din cauza coronavirusului.

Citește și:


2839 de afisariStudenți?
BEDE [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 12:39
+6/6
De reținut că, în engleză, "student" se zice la orice adolescent sau de vârstă mai mare, așa că nu neapărat la o universitate, ci poate fi numit "student" fiind ceea ce la noi este elev în calasa a șaptea...
Asta a propos de cine e vorba și cât de inteligent poate fi.
De reținut că nu spune că ar fi studenți la o anumită universitate, ceea ce mă face să cred că mai curând sunt unii cel mult dint-un liceu - "highschool".
Selectie naturala
AdrianIulian [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 11:30
+2/10
Candva stramosii nostri faceau totul posibil pentru a stapani natura si mediul inconjurator. Si nu aveau timp sa se vaite atat. De ce sa isi riste pompierii viata si familiile ca sa ii opreasca pe astia. Lasa-i sa tina petrecerea, sa se imbolnaveasca si sa duca si acasa. Au ajuns SUA de rasul curcilor - peste 50k imbolnaviri pe zi.
inca 2 comentarii comenteaza
Cookie Settings