Trump se declară "cu totul pentru măști", comparându-se cu Călărețul Singuratic - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1131miercuri 05 aug 2020

Trump se declară "cu totul pentru măști", comparându-se cu Călărețul Singuratic

de S.J. Joi, 2 iulie 2020, 11:25
- a A+
Imagine
Președintele Statelor Unite Donald Trump, care s-a opus mult timp purtării unei măști de protecție în public, a afirmat că "este cu totul pentru măști" și că acestea îl fac să arate ca un "călăreț singuratic", relatează BBC .


Trump a afirmat de asemenea că purtarea măștilor nu trebuie să fie obligatorie pentru a preveni răspândirea COVID-19, susținând din nou că pandemia "o să dispară" în aceeași zi în care SUA a înregistrat 52.000 de noi infecții într-o zi, un record de la izbucnirea pandemiei pe teritoriul Statelor Unite.

Comentariile sale au fost făcute în cadrul unui interviu acordat Fox News când un oficial republican l-a îndemnat să poarte o mască pentru a servi drept exemplu.

Statele Unite au raportat până în prezent aproape 2,7 milioane de infecții cu coronavirusul, 128.000 de americani pierzându-și viața din cauza COVID-19, potrivit datelor Universității John Hopkins.

Trump a declarat miercuri pentru Fox Business Network că "sunt cu totul pentru măști". Când a fost întrebat dacă ar purta o mască președintele american a declarat că "dacă aș fi într-o situație strâmtorată cu alți oameni aș face-o, absolut".

Acesta a adăugat că oamenii l-au văzut purtând o mască și că nu ar avea vreo problemă să apară în public cu una deoarece îi "place oarecum" cum arată cu una, comparându-se cu Călărețul Singuratic , un erou ficțional care s-a luptat cu bandiți în Vestul Sălbatic american.

Însă anterior, când Centrul pentru Combaterea și Controlul din Statele Unite a început să recomande purtarea de măști în public în luna aprilie pentru a preveni răspândirea virusului președintele Trump le-a spus reporterilor că nu va urma sfatul.

"Nu cred că o să o fac", a afirmat la momentul respectiv, adăugând că "purtarea unei măști când mă întâlnesc cu președinți, prim-miniștri, dictatori, regi, regine, pur și simplu nu mă văd".

Președintele american a subliniat în mod repetat că alegerea de a urma recomandările oficialilor responsabili de sănătatea publică privind purtarea unei măști este o decizie personală.

Luna trecută acesta a declarat pentru Wall Street Journal că unele persoane poartă o mască doar ca să transmită un mesaj politic împotriva sa.

În timpul unei vizite la o fabrică din Michigan în luna mai Trump le-a spus reporterilor că și-a dat jos masca înainte să apară în fața lor pentru a oferi declarații deoarece nu și-a dorit "să ofere presei plăcerea de a o vedea".

Casa Albă a apărat alegerea președintelui afirmând că toate persoanele cu care intră în contact sunt testate frecvent, la fel ca și el.

Citește și:


2999 de afisariOmul minte
Martinezu [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 11:31
+17/25
si cand respira.
Am intalnit oameni de genul asta, am inteles ca este o boala. Netratabila. Mai ales cand suferindul este presedinte.
mai ales presedintele SUA.
Fara masca arata ca
alibaba_zeul_meu [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 11:54
+13/17
Napoleon Bonaparte.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings