Parteneriatul civil între persoane de același sex a fost legalizat în Muntenegru - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0949marţi 11 aug 2020

Parteneriatul civil între persoane de același sex a fost legalizat în Muntenegru

de S.J. Joi, 2 iulie 2020, 11:35
- a A+
Imagine
​Muntenegru a adoptat miercuri o lege care recunoaşte parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, un demers pe care preşedintele Milo Djukanovic l-a apreciat ca fiind ''un pas către familia democraţiilor cele mai dezvoltate'', informează Reuters și Agerpres.


"Prin adoptarea legii privind parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, Muntenegru reglementează pentru prima dată drepturi legale pentru cupluri de acelaşi sex", a scris acesta pe Twitter.

Parlamentul a adoptat legea cu 42 de voturi pentru şi 5 împotrivă.

Biserica Ortodoxă Sârbă, cea mai mare organizaţie religioasă din Muntenegru, este extrem de critică în ceea ce priveşte drepturile comunităţii LGBTQ.

Prima paradă gay din această ţară, care a avut loc în urma cu şapte ani, a fost însoţită de violenţe, dar ediţiile ulterioare ale evenimentului s-au desfăşurat în mod paşnic.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQ din Muntenegru a salutat adoptarea legii spunând că este "o mare victorie" şi "un pas către libertatea noastră şi către libertatea tuturor cetăţenilor din Muntenegru".


993 de afisarimai aproape de valorile UE
Roman_Cetatean [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 12:37
+11/23
decat Romanistan care, cu initiativele CpF, cele din Parlament referitoare la "educatia sexuala", "egalitateaa de gen", atitudinile si comunicarile BOR etc, se "duce" spre Rusia.
Muntenegru are infrastructura de transport rutier superioara Romaniei, este superba dpdv geografic/turistic, are deja Euro ca moneda.
Pariu ca dupa accederea in UE or sa o ia inaintea noastra cu Schengen, integrarea in Eurozona etc?
Pentru ca nu e doar despre coruptie sau infrastructura. E si (mai ales) despre valori. Iar toleranta fata de minoritati (nu doar LGTBQ) e una din valorile esentiale ale UE, pe langa statul de drept, drepturile omului samd.Romania a avut si are deficite la mai toate acestea, am avut sansa istorica sa fim primiti in 2007, desi nu eram pregatiti si nu suntem-dovada ca nici cu adoptarea Euro nu suntem prea aproape. De statul de drept nu mai zic...
aferim!
ipsilon [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 13:09
+8/14
+1
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings