Iran: Incendiu la o instalație nucleară, autoritățile afirmă că nu există victime și că activitatea decurge normal - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0969joi 26 nov 2020

Iran: Incendiu la o instalație nucleară, autoritățile afirmă că nu există victime și că activitatea decurge normal

de S.J. Joi, 2 iulie 2020, 13:55
- a A+
Imagine
Un incendiu a avut loc joi la instalaţia nucleară din Natanz (centrul Iranului), autoritățile iraniene anunțând că nu există victime şi situl funcţionează ca de obicei, relatează Reuters și Agerpres.


Uzina de îmbogăţire a uraniului (FEP) din Natanz, cu o suprafaţă de aproximativ 100.000 de metri pătraţi şi construită la opt metri sub pământ, este una dintre instalaţiile iraniene monitorizate de Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică (AIEA).

Iniţial autoritățile au anunţat doar că un "incident" s-a produs la această instalaţie, principala instalaţie de îmbogăţire a uraniului din Iran.

"Incidentul s-a produs la un obiectiv într-o zonă deschisă în apropierea instalaţiei nucleare iraniene din Natanz. Nu s-au înregistrat victime şi nu s-au produs pagube, iar situl nuclear funcţionează ca de obicei", a anunțat Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei pentru energie atomică.

Guvernatorul oraşului Natanz, Ramazanali Ferdowsi, a declarat ulterior că incidentul a fost provocat de un incendiu, adăugând că echipaje de pompieri au fost trimise la faţa locului, dar nu a precizat ce anume a declanşat focul.

O echipă a Organizaţiei pentru energică atomică din Iran anchetează în prezent cauzele incidentului.

"Nu există nicio îngrijorare cu privire la posibilitatea unei contaminări (radioactive), din moment ce a fost avariată una dintre hale, care era inactivă şi se afla în proces de construcţie, şi nu instalaţia propriu-zisă", a declarat Kamalvandi agenţiei de presă Irna.


919 afisariCooperativa munca-n zadar
doz2018 [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 14:30
+4/4
Astia frate tot invart moristile alea sa separe si ei ceva grame, ca in Evul Mediu. Din cand in cand li se mai strica ceva si iar o iau de la capat.
I-a mancat in cur pe francezi sa le vanda o tehnologie rasuflata si de atunci astia tot ameninta ca or sa faca si sa dreaga cand or sa aiba ei uraniu imbogatit dar ei sunt tot la nivelul anulor 80".
Fabricarea uraniului
Observatory [utilizator], Vineri, 3 iulie 2020, 0:12
0/0
nu raspunde la ordinele religiei ?
Ce rusine D’le
comenteaza