VIDEO Hoții au spart zeci de birouri din sediul Parlamentului European de la Bruxelles / Eurodeputat: Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0949marţi 11 aug 2020

VIDEO Hoții au spart zeci de birouri din sediul Parlamentului European de la Bruxelles / Eurodeputat: Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace

de I.H. Joi, 2 iulie 2020, 15:19
- a A+
Imagine
Profitând de măsurile de izolare impuse din cauza pandemiei de COVID-19, hoții au spart zeci de birouri din sediul de la Bruxelles al Parlamentului European, scrie Politico. Astfel, cel puțin 50 de eurodeputaţi au rămas fără laptopuri, tablete sau alte bunuri de valoare pe care le aveau în birouri.


Furturile par să fie avut loc în principal în timp ce sediul din Bruxelles al legislativului european era practic gol, autorii furturilor răscolind prin hârtii şi spărgând dulapuri din birourile eurodeputaţilor pentru a lua bunuri de valoare.

Europarlamentarul german Nico Semsrott, căruia i-au fost furate două laptopuri, s-a declarat dezamăgit de lipsa de reacţie din partea Directoratului general pentru securitate al Parlamentului European (DG SAFE).

"Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace'', a declarat el.

''Suntem aproape siguri că hoţii au căutat prin toate lucrurile noastre, pentru că totul pare răscolit'', a spus Semsrott, adăugând că, din ce a aflat, au fost sparte birourile unui număr "între 40 şi 100 de eurodeputaţi''.

El şi-a avertizat colegii într-un e-mail trimis luni şi a postat un video pe YouTube în care arată cum hoţii i-au forţat un sertar de la birou, de unde au luat o cheie pentru a putea deschide un dulap în care se aflau computere. Eurodeputatul a susținut că DG SAFE nu îi avertizase pe eurodeputaţi despre furturi.


Eurodeputata cehă Dita Cháranzova, vicepreşedintă a Parlamentului European pentru securitate, a spus că a cerut DG SAFE un raport privind spargerile şi a anunţat că va ridica această chestiune la viitoare reuniune a Biroului Parlamentului European, care se ocupă de problemele administrative.

În luna martie, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a introdus măsuri stricte pentru a interzice accesul vizitatorilor în clădirile PE şi a încurajat eurodeputaţii să lucreze din ţările lor, ca măsură de precauţie împotriva răspândirii noului coronavirus.

Astfel, sediul din Bruxelles al PE a rămas gol în cea mai mare parte a lunii mai.

O purtătoare de cuvânt a instituţiei a precizat că în aprilie PE a fost informat despre spargeri şi a ''sporit numărul agenţilor de securitate care patrulează'' în zona birourilor, în timp ce ''alţi agenţi au controlat accesul în clădire''. Ea a adăugat că DG SAFE anchetează furturile şi se află în contact cu autorităţile belgiene. (Sursa: AGERPRES)


9971 de afisari////
GemstonePig [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 15:36
+16/28
De fapt au cautat informatii pretioase si pentru paravan au ciordit si niste laptopuri . Ca sa intri acolo trebuie sa ai informatii bune si daca ai informatii stii ca laptopurile sunt criptate/urmarite etc.
Ce cautau laptopurile la birou?
DanielMarinache [anonim], Joi, 2 iulie 2020, 16:19
+14/18
"În luna martie, preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a introdus măsuri stricte pentru a interzice accesul vizitatorilor în clădirile PE şi a încurajat eurodeputaţii să lucreze din ţările lor..."
Si atunci de ce erau laptopurile la Bruxelles? Poate ca un parlamentar national sau chiar un europarlamentar nu foloseste laptop-ul, cine stie? Dar atunci de ce aveau laptop-uri daca nu le trebuie? Cred ca asta e raspunsul la intrebarea eurodeputatului din titlu: "Este un imens scandal şi nu ştiu de ce toată lumea tace"...
inca 25 de comentarii comenteaza
Cookie Settings