Planul de relansare al UE: Merkel și von der Leyen solicită un acord rapid - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1129marţi 11 aug 2020

Planul de relansare al UE: Merkel și von der Leyen solicită un acord rapid

de I.B. Joi, 2 iulie 2020, 19:32
- a A+
Imagine
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și cancelarul german Angela Merkel, au făcut presiune joi asupra partenerilor lor europeni pentru a ajunge rapid la un acord cu privire la planul de redresare al UE, potrivit AFP.


"Există o presiune imensă a timpului, dar criza este cea care dictează ritmul (...) Fiecare zi contează" și "pentru a reuși în această sarcină gigantică, fiecare stat membru trebuie să privească dincolo de micile sale interese", a declarat von der Leyen la o conferință online de presă cu liderul german.

"Ar fi frumos să ajungem la un acord în iulie. Dacă avem nevoie de mai mult timp, nu ar fi opțiunea corectă, dar ar trebui să lucrăm în continuare", a declarat Merkel.

Un summit al liderilor UE este programat pentru 17 și 18 iulie la Bruxelles, prima întâlnire față în față după relaxare. Acesta se va referi la adoptarea în unanimitate a planului de recuperare de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană.

"Trebuie să ajungem la un acord peste vară. Nu îmi imaginez absolut o altă opțiune", a adăugat Merkel, a cărei țară tocmai a preluat președinția rotativă a UE timp de șase luni.

Planul de recuperare, de care vor beneficia în primul rând țările din Sud, cele mai afectate de criza Covid-19, are o opozitie serioasa de la țările așa-numite "frugale", Olanda, Austria, Suedia și Danemarca.1426 de afisari0 încredere
Mircea Marinescu [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 20:52
-7/9
Cu babetele ăstea 2 Europa se duce de râpă.
"Solicita" adica comandå
xolv [utilizator], Joi, 2 iulie 2020, 21:01
-7/9
ca o adevarata democratie europeana.
comenteaza
Cookie Settings