VIDEO Protest masiv la Berlin față de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus: Mii de manifestanți fără măști sau mijloace de protecție / A intervenit Poliția să disperseze mitingul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1145luni 26 oct 2020
UPDATE

VIDEO Protest masiv la Berlin față de restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus: Mii de manifestanți fără măști sau mijloace de protecție / A intervenit Poliția să disperseze mitingul

de C.V. Sâmbătă, 1 august 2020, 18:37
- a A+
Imagine
Câteva mii de manifestanţi s-au adunat la Berlin să protesteze faţă de restricţiile impuse pentru a combate pandemia de COVID-19, spunând că restricțiile impuse de autorități încalcă drepturile și libertățile oamenilor. Potrivit autorităților, între cei circa 20.000 de manifestanți adunați s-au regăsit libertarieni, loialiști constituționali și activiști anti-vaccinare, relatează Reuters .

A existat, de asemenea, o mică prezență de extremă dreaptă, cu unii manifestanți care purtau drapelul imperial al Germaniei cu alb, negru și roșu.

Protestatarii au dansat și au cântat "Suntem oameni liberi!" adaptat la melodia trupei de rock Queen "We’W Rock You". Alții au mărșăluit cu pancarte spunând: "Facem zgomot pentru că ne furați libertatea!" și "Gândiți! Nu purtați o mască!".Manifestanţii, dintre care doar puţini purtau măşti, au început să se adune pe bulevardul central Unter den Linden şi pe străzile din jur, părând să nu acorde prea mare atenţie respectării regulilor de distanţare, relatează DPA citat de Agerpres .

Protestatarii arborau pancarte cu mesaje împotriva restricţiilor anticoronavirus şi chemând la "libertate" şi "rezistenţă" şi intonau sloganuri ca "Pandemia de coronavirus este cea mai mare teorie conspiraţionistă".

Principala defilare de protest, desfăşurată sub motto-ul "Sfârşitul pandemiei: Ziua libertăţii" şi organizată de iniţiativa "Gândirea laterală 711", urma să treacă prin parcul central Tiergarten, în apropiere de clădirea Reichstagului, între orele 3.30 - 10.00 PM (13.30-22.00 GMT).

Între timp, Poliţia din Berlin a anunţat pe Twitter că "a depus plângere" contra organizatorului manifestaţiei.

UPDATE 21.00 - Poliția a intervenit și dispersează mitingul

Poliţia berlineză a dispersat un miting de protest împotriva măsurilor impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului şi i-a obligat să coboare de pe o scenă pe organizatori, în cadrul eforturilor de a întrerupe evenimentul, relatează sâmbătă dpa, citate de Agerpres.

Poliţia a dat jos de pe scenă mai mulţi organizatori, în strigătele şi huiduielile participanţilor la manifestaţie, folosind de asemenea forţa fizică când o persoană a refuzat să se conformeze.

Poliţia a întrerupt evenimentul, la care au luat parte aproximativ 20.000 de persoane, pe motiv că organizatorii nu au asigurat reglementările de siguranţă cerute. Majoritatea participanţilor la eveniment nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea socială.

Când participanţii au fost opriţi să meargă mai departe, poliţia le-a declarat că ei comit delicte, ceea ce a dus la alte ţipete şi huiduieli.

15058 de afisariCine este "organizatorul" ?
animatron [utilizator], Sâmbătă, 1 august 2020, 19:05
+16/22
Michael Ballweg, specialist IT si antreprenor, candidat la primaria orasului Sttutgart, fondator al unei miscari de "aparare a drepturilor constitutionale".

https://querdenken-711.de/

Ce este "gandirea laterala"? Sau "gandire divergenta", "convergenta", ma rog, echivalentul expresiei 'thinking outside the box":

https://en.wikipedia.org/wiki/Lateral_thinking

Manifestatiile au inceput inca din luna mai in acel oras german, cu primar ecologist, acum capata amploare (de 3-4 ori mai multi participanti decat in mai).

Primaria a incercat sa blocheze manifestatiile dar in mai dl Ballweg (el are ca model Suedia) a obtinut o hotarare judecatoreasca favorabila direct de la Curtea Constitutionala din Karlsruhe.

O dna din conducerea PSD-ului german i-a numit pe manifestanti "niste covidioti", putin cam riscanta iesirea ei pentru ca o parte dintre protestatari sunt de stanga (eco-socialistii din "Alianta crizelor") iar SDP-ul sta deja prost in sondaje.

Germania e la nivelul Romaniei in ce priveste numarul deceselor Covid19 raportat la populatie (circa 12 la 100.000 loc).
Dar a fost laudata de presa occidentala, prin comparatie cu situatiile catastrofale din Spania, Italia, Franta sau UK, tari cu zeci de mii de morti Covid19.
nemtii nu-l au pe Arafat ca altfel stateau in casa
Boham [utilizator], Sâmbătă, 1 august 2020, 19:49
+11/37
in Romania daca protestezi o sa spuna ca esti cu rusii, ca esti cu 5g si alte aberatii
inca 48 de comentarii comenteaza