​VIDEO Incidente la masivele proteste de la Berlin față de restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD miercuri 05 aug 2020

​VIDEO Incidente la masivele proteste de la Berlin față de restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei

de Redactia Duminică, 2 august 2020, 8:07
- a A+
Imagine
18 ofiţeri de poliţie au fost răniţi în acţiunea de dispersare a mitingului de protest organizat sâmbătă la Berlin împotriva măsurilor impuse de autorităţi pentru a opri răspândirea noului coronavirus, conform anunţului făcut pe Twitter duminică dimineaţa de poliţia din Berlin, informează Agerpres.


Trei poliţişti au fost internaţi. Poliţia berlineză i-a obligat să coboare de pe scenă pe organizatorii evenimentului la care au participat aproximativ 20.000 de persoane pe motiv că nu au reuşit să asigure respectarea măsurilor de siguranţă.

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă la Berlin să protesteze faţă de restricţiile impuse pentru a combate pandemia de COVID-19, spunând că restricțiile impuse de autorități încalcă drepturile și libertățile oamenilor.Potrivit autorităților, între cei circa 20.000 de manifestanți adunați s-au regăsit libertarieni, loialiști constituționali și activiști anti-vaccinare, relatează Reuters.

A existat, de asemenea, o mică prezență de extremă dreaptă, cu unii manifestanți care purtau drapelul imperial al Germaniei cu alb, negru și roșu. Protestatarii au dansat și au cântat "Suntem oameni liberi!" adaptat la melodia trupei de rock Queen "We’W Rock You". Alții au mărșăluit cu pancarte spunând: "Facem zgomot pentru că ne furați libertatea!" și "Gândiți! Nu purtați o mască!".

Majoritatea participanţilor nu purtau măşti de protecţie şi nu respectau distanţarea socială. Poliţia berlineză a mai informat că a desfăşurat sâmbătă 1.100 de ofiţeri pentru a monitoriza evenimentul şi a dispersa mulţimea.


11935 de afisariPresa germana: maximum 20.000 de participanti
Ioan.Toma [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 11:14
+10/28
Indiferent unde cauti: Frankfurter Allgemeine, RND, NDR, Tagesschau, toate dau sub 20.000 de participanti, toate vorbesc despre manifestanti adusi cu autocarele din toata Germania, toate vorbesc despre manifestanti ca membri ai Pegida, AfD si NPD. FAZ, de exemplu, da drept cifra 17.000: https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/gesundheit/coronavirus/etwa-17-000-menschen-demonstrieren-in-berlin-gegen-corona-auflagen-16885866.html

Blogurile si Facebook nu sunt presa, in caz ca n-ai aflat.
Unde e profitul?
Martinezu [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 11:23
+8/20
cand economia scade cu zeci de procente, cu somaj si companii mari falimentare cu turism mort, cu industria auto pe butuci unde e profitul? Din masti si dezinfectatnti? Aveti macar un crampei de neuron care sa mai gandeasca/????
inca 13 comentarii comenteaza
Cookie Settings