Egiptul îi transmite lui Elon Musk că piramidele sale nu au fost construite de extratereștri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0949duminică 09 aug 2020

Egiptul îi transmite lui Elon Musk că piramidele sale nu au fost construite de extratereștri

de C.V. Duminică, 2 august 2020, 17:10
- a A+
Imagine
Egiptul l-a invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara și să vadă singur că faimoasele sale piramide nu au fost construite de extratereștri. Reacția din Egipt vine după ce șeful SpaceX a scris pe Twitter o postare care părea să fie un sprijin pentru adepții teoriei conspirației care spun că extratereștrii au fost implicați în efortul de construcție colosală a piramidelor.

Ministrul cooperării internaționale din Egipt nu dorește ca extratereștri să primească vreun "merit", scrie BBC . Ea spune că o dovadă suficientă e ca cineva să vadă mormintele constructorilor piramidelor.

Mormintele descoperite în anii 90 sunt dovezi definitive, spun specialiștii, că structurile magnifice au fost într-adevăr construite de egiptenii antici.

Vineri, magnatul american a scris pe Twitter: "Extratereștrii au construit piramidele obv (n.r. abr. obviously = trans. evident)". Postarea sa a fost redistribuită de peste 84.000 de ori.Ministrul pentru Cooperare Internațională din Egipt, Rania al-Mashat, a răspuns pe Twitter, spunând că îl urmărește și îl admiră pe Musk pentru activitatea sa. Dar l-a îndemnat să exploreze în continuare dovezi despre construirea structurilor construite pentru faraonii Egiptului.Arheologul egiptean Zahi Hawass a răspuns și el într-un scurt videoclip în limba arabă, postat pe social media, afirmând că argumentul domnului Musk a fost o "halucinație completă".

"Am găsit mormintele constructorilor de piramide care spun tuturor că aceștia sunt egipteni și nu au fost sclavi", după cum îl citează EgyptToday , potrivit BBC.

Musk a răspuns mai târziu cu un link către un site BBC History despre viața constructorilor de piramidă, spunând: "Acest articol BBC oferă un rezumat logic pentru modul în care a fost făcut".

În Egipt există peste 100 de piramide care au supraviețuit timpului, dar cea mai cunoscută este Marea Piramidă din Giza - cu o înălțime de peste 137m.

Cele mai multe dintre ele au fost construite ca morminte - un loc de odihnă final pentru faraonii și familiile regale din Egipt.


20161 de afisariElon Musk e un mare troll
Nyk1 [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 18:04
+9/23
La fel ca în cazul susținerii candidaturii lui Kanye West la președinție.

Sper că egiptenii nu l-au luat în serios.
Nu ma mira!
AlexMateiut [utilizator], Duminică, 2 august 2020, 17:27
+8/28
Nu are nicio treaba cu stiinta. Cum spunea si el i tr-un interviu: “nu am facut universitatea harvard, insa am angajati care au terminat-o.”
inca 14 comentarii comenteaza
Cookie Settings