John Bolton spune că, în caz de realegere, Trump ar putea decide retragerea SUA din NATO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1678miercuri 30 sep 2020

John Bolton spune că, în caz de realegere, Trump ar putea decide retragerea SUA din NATO

de V.M. Miercuri, 5 august 2020, 0:11
- a A+
Imagine
Fostul consilier pentru securitate națională al președintelui american Donald Trump, John Bolton, estimează că liderul de la Casa Albă ar putea, în caz de realegere în noiembrie, să decidă o retragere a Statelor Unite din NATO, într-un interviu publicat luni de ziarul german “Handelsblatt", relatează Rador citând La Libre Belgique .


“O retragere din NATO doar o mâna de republicani o aprobă. Dar dacă el (Trump) este reales, aceste bariere ar putea fi ridicate. Cine știe ce ar face într-un al doilea mandat", a afirmat Bolton, demis în septembrie anul trecut și autor al unei cărți vitriolante contra președintelui SUA.

În cazul unei victorii electorale a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Bolton îi sfătuiește pe europeni să-și orienteze diplomația spre Congres.

“Camera Reprezentanților și Senatul se pot opune președintelui. Dacă ar exista o retragere (a Statelor Unite) din NATO sau o altă retragere semnificativă a trupelor (americane) din Europa, ar putea exista o puternică rezistență atât a democraților cât și a republicanilor. Prin urmare, europenii ar fi mai bine sfătuiți să se adreseze Congresului", a adăugat fostul consilier prezidențial și ambasador american pe lângă Națiunile Unite.

În cartea sa "The Room Where It Happened" (Încăperea în care s-a întâmplat), cronică a celor 17 luni petrecute la Casa Albă, publicată la sfârșitul lui iunie, John Bolton scrie că președintele Trump era gata să anunțe o retragere a Statelor Unite din NATO la summitul de la Bruxelles, pe 12 iulie 2018.

Potrivit lui, Trump și-a împărtășit intenția de a agita această amenințare în fața șefilor de stat și de guvern ai țărilor aliate din cauza nemulțumirii sale referitoare la cheltuielile de apărare a celor mai mulți dintre ei, vizând în mod special Germania.Citește și:


1429 de afisariToxic
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 5 august 2020, 0:33
+14/28
De mult nu a avut SUA un presedinte mai toxic si iresponsabil ca el. Sa aiba laude fata de dictatori precum Putin sau Kim Jong-Un, sa fie pasiv fata de Turcia, sa dea peste cap economia si geopolitica bagand sanctiuni catre Iran si China bazat pe mofturi. Da, la Iran este posibil sa fie vorba despre arme nucleare, insa, haideti sa fim seriosi, sanctiunile au fost retrase acum ceva timp si reintroduse doar ca are Trump chef. Cat despre atacurile sale la adresa dictatorilor, au fost doar cateva atacuri in Siria punctuale ca sa isi arate el muschii.

Iar daca se retrage din NATO, va da peste cap totul si in Europa.
O sa retraga SUA din NATO in aplauzele lui Putin
pontex [utilizator], Miercuri, 5 august 2020, 8:00
+2/8
Iar trumpalacii vor aproba frenetic. Numai ca nu mai apuca sa faca asta, poporul american ii va trimite la plimbare in noiembrie.
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings