Preşedintele Iohannis - întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei; participă membri ai Guvernului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1678miercuri 30 sep 2020

Preşedintele Iohannis - întâlnire la Palatul Cotroceni pe tema educaţiei; participă membri ai Guvernului

de DP Miercuri, 5 august 2020, 5:56
- a A+
Imagine
Preşedintele Klaus Iohannis are, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire pe tema educaţiei, la care iau parte mai mulţi membri ai Guvernului, scrie Agerpres.


Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la şedinţa programată la ora 15,00 vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat.

Săptămâna trecută, şeful statului a anunţat că se va întâlni cu reprezentanţii Guvernului pentru a discuta despre scenariile privind deschiderea noului an şcolar şi universitar.

"Această situaţie a deschiderii noului an şcolar, implicit a anului universitar, este una de extremă importanţă şi mă preocupă foarte mult. Am avut numeroase discuţii cu conducerea Ministerului Educaţiei, cu specialişti, cu alţi membri din Guvern cu atribuţii pe această zonă. S-au făcut progrese importante în conturarea unor strategii şi a unor scenarii. Am invitat pe premier, ministrul Educaţiei şi mai mulţi miniştri pentru o discuţie pe care o vom avea săptămâna viitoare, când sper că reuşim să conturăm câteva scenarii care pot fi comunicate pe urmă public", spunea, pe 29 iulie, Iohannis.

El preciza că "şcoala sigur nu va începe în condiţii normale, fiindcă pandemia până în septembrie nu va dispărea".

"Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Şi, atunci, ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde, probabil, şi în funcţie de condiţiile locale, vom avea mai mult şcoală normală cu elevii la şcoală sau mai mult online sau un sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două şi va fi comunicat public", a explicat atunci Iohannis.


1905 afisariFrumos titlu.
Tommy Bahama [utilizator], Miercuri, 5 august 2020, 6:19
+1/1
Poate se intampla sa avem si noi ministri educati.
mișcări necesare în finanțare universități
clencix [utilizator], Miercuri, 5 august 2020, 7:37
0/2
Trebuie abandonata finanțarea pe cap de student și promovarea conducerii prin vot sindical. Conducerea pe baza de recomandări academice de prestigiu, iar finanțarea pe valoarea și valorificarea cercetării, pe performante de angajare absolvenți, pe urmărirea activității alumni și gradarea pe rang în clasament mondial universități. Finanțarea direct la student prin burse de merit, burse sociale, cantine cu bucătarii, fără fast food. Privatizarea învățământului de calitate.
comenteaza
Cookie Settings