GRAFIC Incidența cazurilor COVID-19 pe județe: Scădere marginală a cifrei pentru București, două județe s-au apropiat de pragul de 3 la mie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0620miercuri 16 iun 2021

GRAFIC Incidența cazurilor COVID-19 pe județe: Scădere marginală a cifrei pentru București, două județe s-au apropiat de pragul de 3 la mie

de G.S. Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 13:25
- a A+
Imagine
Indicele de incidență a cazurilor de COVID-19 la 14 zile a rămas sub limita de 3 la mia de locuitori în toate județele, iar la București a fost raportată o rată de 2,75, ușor mai mică decât cea de 2,81 anunțată vineri și decât incidența de 2,89 raportată joi.


În schimb, două județe, Alba și Vâlcea, au ajuns la o incidență de 2,8, foarte aproape de limita care ar impune aplicarea de noi măsuri restrictive pe plan local.

Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile și noile restricții stabilite de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mie. Tot la o astfel de incidență, restaurantele și cafenele se închid.

În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene/municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat.


Măsurile adoptate de Guvern, pe scurt:

  • Până la 3 la mie incidență, masca este purtată obligatoriu în spații aglomerate și la 50 m de școli.
  • De la 3 la mie incidență, masca este obligatorie în toate spațiile deschise.
  • De la 0 la 1,5 la mie incidență, restaurantele, cafenelele vor funcționa cu 50% capacitate.
  • La incidență între 1,5 si 3, restaurantele vor funcționa cu 30% capacitate.
  • De la incidență peste 3 la mie, restaurantele vor fi închise.
  • A rămas obligativitatea testării personalului din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență, o dată pe săptămână.
  • Evenimentele private rămân interzise pe plan național.
  • Referința va fi la cifrele de la evidenta populației, care se actualizează săptămânal.


51547 de afisariParadox
StoianCo [utilizator], Sâmbătă, 17 octombrie 2020, 13:55
+2/6
In ultimile 3 zile, valoare bruta a numarului de cazuri pe ultimile 14 zile din Bucuresti a tot crescut: 7127-> 7202 ->7442, iar factorul de incidenta a tot scazut 2.89 -> 2,81 -> 2.75. Asa cum am mai spus, probabil, cat de curand or sa considere tot Bucurestiul ca fiind focar si asa factorul de incidenta va ajunge la zero, desi o sa ramanem fara parinti/bunici...

Versus date furnizate, calculul nu mai are nici o relevanta matematica (devenind doar "din pix") asa ca este ultimul meu comentariu pe acest subiect.

Aveti grija de voi si multa sanatate!
Cine poartă mască îl protejează pe cel de lângă el
alibaba_zeul_meu [utilizator], Duminică, 18 octombrie 2020, 1:25
+2/2
Tu porți mască pentru a-i proteja pe cei de lângă tine.

Ți-a fost dat mură-n gură de atâtea ori.

Eu ințeleg de ce nu ințelegi tu... Faci Țăndăreiul de râs!
inca 2 comentarii comenteaza