Pelerinajele în pandemie. Între restricții și riscuri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013joi 26 nov 2020
​Dezbatere HotNews.ro

Pelerinajele în pandemie. Între restricții și riscuri

de Dan Popa Duminică, 25 octombrie 2020, 7:14
- a A+
Imagine
​​În această perioadă are loc în Capitală pelerinajul de Sfântul Dimitrie. În mod tradițional, la acest eveniment participă zeci de mii de credincioși. Anul acesta e însă unul atipic. Restricțiile impuse de pandemie au înăsprit consistent modul în care pelerinii vor putea să se închine. Despre aceste restricții, modul în care se desfășoară pelerinajele în Europa pe timp de pandemie, riscurile care există dar și despre nevoia de miracol a oamenilor, HotNwes.ro va înregistra luni în prima parte a zilei o emisiune avându-i ca invitați pe d-nii Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al Patriarhiei Române, Mirel Bănică, unul dintre puținii sociologi care au analizat fenomenul pelerinajelor în România și Cătălin Raiu, cadru didactic la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București, reprezentant al României în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE și președintele FoRB România.


Puteți adresa întrebări invitaților cu ajutorul formularului de comentarii. Dezbaterea va fi publicată în cursul aceleiași zile pe HotNews.ro

  • Pune intrebari prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nu adresati mai mult de doua intrebari
  • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care contin mai mult de doua intrebari, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana


2877 de afisarinu inteleg...
vasile zidaru [anonim], Duminică, 25 octombrie 2020, 7:50
+15/17
In Italia, pelerinajul la Sf Giulgiu a fost amanat din cauza pandemiei. Nimeni nu a protestat acolo ca se incalca libertatea religioasa, ca nu e corect samd.
La noi de ce nu se tine seama in primul rand de realitatea ratei ridicate de infectare si se mentin totusi pelerinajele (recent, Sf Parascheva, acum Sf Dimitrie)?
pelerinaj vs adunari publice
uman [anonim], Duminică, 25 octombrie 2020, 9:14
+11/13
Acum, cand practic sunt interzise adunarile publice sau private, cand sunt interzise orice adunari mai mari de 50 de persoane, de ce are voie biserica sa adune mii de oameni? Ce lege permite bisericii ortodoxe sa incalce legea si sa puna in pericol mii si zeci de mii de oameni?
Rata de multiplicare virala in conditiile unei adunari de mii de persoane este inspaimantatoare.
inca 12 comentarii comenteaza