Arafat: Până la primăvară sau vară nu vom sta liniștiți / Va trebui să învățăm să trăim cu virusul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013joi 26 nov 2020

Arafat: Până la primăvară sau vară nu vom sta liniștiți / Va trebui să învățăm să trăim cu virusul

de N.O. Duminică, 25 octombrie 2020, 21:47
- a A+
Imagine
Cel puțin până la primăvară sau până la vara anului viitor nu vom scăpa de virusul SARS-CoV-2 și va trebui să învățăm să trăim cu el, a spus, duminică, secretarul de stat, Raed Arafat, relatează Mediafax.


Despre un vaccin pentru populație, Raed Arafat, a spus, duminică seara, la Antena 3, că nu se așteaptă la vaccinare în masă înaintea lunii februarie sau martie, dacă într-adevăr vaccinul începe să fi vândut și începe să fie distribuit la începutul anului 2021.

"Este o problemă de logistică foarte serioasă. Va trebui organizare pe plan mondial și bineînțeles (...) cantitățile care vor fi distribuite. România, din fericire, face parte dintr-un mecanism european și va beneficia pe baza unui mecanism de achiziție european. Deci nu suntem singuri în această situație și asta este foarte bine. Ministerul Sănătății știe exact ce se întâmplă din minut în minut și la momentul în care va începe distribuirea vaccinului vom fi contactați și bineînțeles vom primi partea noastră din fiecare tranșă care este împărțită la nivelul Uniunii Europene", a spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus că oamenii trebuie să se învețe să trăiască cu virusul, cel puțin până la vara anului viitor.

"Din punctul de vedere al modului în care va evolua virusul, eu cred că cel puțin până la primăvară sau vara anului viitor nu vom sta liniștiți. Va trebui să învățăm să trăim cu virusul respectând toate regulile pe care mulți ne îndeamnă să nu le respectăm. Dacă renunțăm la anumite aspecte din viața noastră temporar, fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieșim cu bine când lucrurile vor reveni la o cvasinormalitate, adică către primăvară – vară", a mai spus Arafat.10962 de afisarisuntem impresionati de implicarea ta
beeeeeenar [utilizator], Duminică, 25 octombrie 2020, 22:15
+16/24
cum i-ai salvat pe aia de la Colectiv, asa salvezi si acum.
radu tudor iti va fi vesnic recunoscator ca il platesti din banii Fundatiei SMURD
Oricum, in Romania...
Mihail. [utilizator], Duminică, 25 octombrie 2020, 22:47
+11/13
...numai hotii stateau linistiti. Prietenii lor (politisti, magistrati etc,) stiu de ce.
inca 34 de comentarii comenteaza