Instanța judecă luni contestațiile împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan. El speră să fie instalat joi sau vineri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0969joi 26 nov 2020

Instanța judecă luni contestațiile împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan. El speră să fie instalat joi sau vineri

de Redactia Luni, 26 octombrie 2020, 8:40
- a A+
Imagine
Curtea de Apel București ar urma să judece luni cele 52 de apeluri formulate împotriva validării mandatului lui Nicușor Dan, care se declară "convins" că rezultatul va fi "cel normal", pentru că nu există probe în acele contestaţii, iar joi sau vineri, cel târziu, va fi instalat la Primăria Capitalei.


"E un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureştiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident sunt vizat în acest dosar, şi nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar care spun tot felul de lucruri. Deci acţiunile acestea nu au nicio bază", a afirmat Nicuşor Dan, duminică, la postul B1 Tv, potrivit News.ro .

Întrebat dacă această poveste privind validarea mandatului său de primar general se va încheia în această săptămână, Dan a răspuns: "Eu sper că procesul în instanţă în care se vor judeca cele 52 de apeluri va avea loc mâine (luni - n.r.) la amiază, la ora 12.00 la Curtea de Apel, şi sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri. Validarea va fi probabil joi, vineri, (...)".

El a spus că este "o oarecare confuzie", pentru că multă lume are impresia că el este primar de o lună, timp în care însă nu a avut niciun fel de atribuţii. Conform legii, primarul în funcţie este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea, care va rămâne până joi, vineri, când Nicușor Dan speră să fie instalat. "Deci responsabilitatea pe tot ce se întâmplă în Bucureşti îi revine până atunci", a subliniat el.

Chestionat ce a făcut în aceasă lună în care nu a putut să îşi preia mandatul, primarul ales a precizat că a evitat să deschisă conflicte mediatice şi s-a ocupat de ceea ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care va depinde activitatea sa ca edil.

"Nu ştiam că o să dureze aşa de mult. Credeam că o să dureze cum a fost în 2016, două săptămâni, două săptămâni şi jumătate. Am evitat să deschid conflicte mediatice şi să mă duc să vorbesc cu subordonaţi din Primărie când, aşa cum am spus, legal era alt primar. În schimb, m-am ocupat de tot ce înseamnă relaţia cu alte autorităţi de care activitatea primarului general depinde", a afirmat Nicușor Dan.

El a precizat că s-a întâlnit cu toate persoanele implicate în criza medicală, începând cu ministrul Sănătăţii, cu cei de la DSP, cu Raed Arafat, apoi cu ministrul Transporturilor și cu ministrul de Finanţe.

Primarul în funcţie al Capitalei Gabriela Firea a postat pe Facebook o fotografie cu ea în biroul de la Primărie şi un scurt text în care afirmă că încă munceşte şi că este "ca oţelul". "Sunt încă aici", scrie Firea, adăugând: "Şi îmi place".

Nicuşor Dan a catalogat drept "insultă" la adresa inteligenţei bucureştenilor fotografia pe care Firea a făcut-o în biroul de la Primăria Capitalei şi a postat-o pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:


5265 de afisariDUamna GF a incinerat probele
un domn [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 10:34
+15/19
Pentru inculparea ei ?
Sper sa se acorde o atentie deosebita...
Mrrr [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 9:57
+13/21
...acestei ultime perioade atunci cand se va face audit!
Banuiala mea este ca se fac ultimele "jocuri", afaceri neterminate care erau lasate pentru un mandat 2 neconcretizat(din fericire!).
...probabil ca tentatia unor ultime "spagi" este prea puternica!
inca 9 comentarii comenteaza