La Parchetul General s-a declanșat acțiunea "Columba livia domestica" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013joi 26 nov 2020

La Parchetul General s-a declanșat acțiunea "Columba livia domestica"

de R.M. Luni, 26 octombrie 2020, 9:16
- a A+
Imagine
Nu, nu este vorba despre vreo rețea de evaziune fiscală sau criminalitate economică, ci despre banalul porumbel. Ca urmare a "dispozițiilor procurorului general" Gabriela Scutea pentru protecția fațadei sediului Parchetului General și a mașinilor de serviciu parcate în zona acestuia, s-a emis o notă prin care niciun procuror sau angajat al Parchetului instanței supreme nu mai are voie să hrănească porumbeii.


Nota, consultată de HotNews.ro și datată 16 octombrie, este adresată Secțiilor și serviciilor din subordinea PÎCCJ, inclusiv prestigioasa Secție de urmărire penală și criminalistică.

Pentru interzicerea hrănirii porumbeilor de la ferestrele Parchetului General este invocat inclusiv "contextul epidemiologic actual", respectiv epidemia de Covid-19, deși nu ne este clar cu ce ar putea contribui porumbelul la răspândirea temutului coronavirus.

De remarcat că nota a fost redactată "drept urmare dispozițiilor procurorului general (Gabriela Scutea, n.r.) privind măsurile care se impun a fi luate pentru asigurarea protecției fațadei clădirii și a autovehiculelor de serviciu care au atribuite locuri de parcare pe trotuarul din fața sediului PÎCCJ, precum și pentru asigurarea condițiilor de sănătate la locul de muncă".

Care sunt argumentele invocate pentru interzicerea hrănirii porumbeilor de către procurori:
  • în ultima perioadă a crescut numărul păsărilor (porumbei) care staționează sau își fac cuib pe cornișele fațadei imobilului și în dreptul ferestrelor, iar găinațul acid al acestora este foarte acid și afectează atât fațada clădirii cât și vopseaua autovehiculelor
  • de asemenea, ca dăunători pentru igienă, este cunoscut faptul că porumbeii transmit paraziți cum ar fi căpușele, acarienii, păduchii și ploșnițele specifice lor precum și altor specii, iar găinațul contaminează aerul, având un miros greoi
  • "problema porumbeilor" se datorează în principal faptului că unii salariați din cadrul PÎCCJ hrănesc cu regularitate aceste păsări, creându-le astfel obișnuință și chiar dependență
"Luând în considerare și contextul epidemiologic actual, vă solicităm să dispuneți măsurile necesare în vederea aducerii la cunoștința personalului din secția/direcția/compartimentul dumneavoastră despre necesitatea obiectivă de a nu mai pune la ferestrele clădirii hrană pentru păsări (porumbei)", concluzionează nota semnată de de Managerul economic și de șeful serviciului administrativ al Departamentului economico-financiar și administrativ al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Nota este adresată, printre altele, către:
  • Secția de urmărire penală și criminalistică
  • Secția parchetelor militare
  • Serviciul de documente clasificate
Și uite așa, procurorii nu au mai avut voie să hrănească porumbeii ...


7999 de afisariPorumbeii de la kisleff 10
un domn [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 9:25
+9/13
Acolo i miza ! Cine le da informatii ?
Porumbei = sobolani cu aripi
feroviarul123 [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 10:11
+9/21
Si pe mine ma enervează dobitocii de hrănesc șobolanii cu aripi. Deși par niște păsări drăguțe in realitate produc cle mai mari pagube fiind extrem de murdare. Cand s-a refăcut acoperișul gării Arad au scos 5 camioane de găinaț, a trebuit înlocuit tot planșeul din lemn de pe vremea austriecilor. Dupa refacere s-au închis toate gurile de acces si totul a fost OK pana a trecut garanția la acoperiș si a fost preluat de CFR . Imediat câteva persoane miloase au deschis obloanele si acum podul este plin de găinaț din nou. Daca va plac porumbeii luații acasă!
inca 21 de comentarii comenteaza