AstraZeneca: Vaccinul anticoronavirus funcționează și la vârstnici și provoacă mai puține reacții adverse decât la tineri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013joi 26 nov 2020

AstraZeneca: Vaccinul anticoronavirus funcționează și la vârstnici și provoacă mai puține reacții adverse decât la tineri

de G.S. Luni, 26 octombrie 2020, 11:43
- a A+
Imagine
Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Universitatea Oxford produce un răspuns imun similar și la tineri și la vârstnici, iar reacțiile adverse au fost mai puțin întâlnite la cei vârstnici, a anunțat marți producătorul farma britanic AstraZeneca.


"Este încurajator să vedem că răspunsurile imunogenetice au fost similare la adulții tineri și vârstnici, ira reaactogenicitatea a fost mai redusă la adulții în vârstă, unde severitatea Covid-19 este mai mare", a declarat Reuters un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

"Rezultatele se adaugă la suma de probe de până acum privind siguranța și imunogenicitatea AZD1222", a spus reprezentantul companiei, făcând referire la numele tehnic al vaccinului.

Vestea că vârstnicii dobândesc un răspuns imun de la vaccin este una bună pentru că sistemul imunitar slăbește cu vârsta, iar cei vârstnici au risc mai mare de deces din cauza virusului.

Luni dimineață, Financial Times a scris că vaccinul dezvoltat de Oxford și AstraZeneca declanșează anticorpii și celulele T în grupele de vârstă înaintată.

Vaccinul AstraZeneca și cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech sunt principalele favorite în cursa pentru primul vaccin al unei mari companii farma ce va primi aprobarea autorităților.

Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru cel puțin 300 de milioane de doze ale potenţialului vaccin anti-Covid-19 realizat de AstraZeneca și și-a rezervat și 200 de milioane de doze din vaccinul Pfizer - BioNTech.

Autoritățile responsabile de sănătatea publică din Marea Britanie sunt pregătite să înceapă distribuirea vaccinului Oxford AstraZeneca începând de lunea viitoare.

Testarea clinică a acestui vaccin fost reluată în Statele Unite , singura țară în care era încă suspendată după apariția unei boli la un participant în urmă cu mai bine de șase săptămâni, a declarat vineri grupul farmaceutic.

Vaccinul anti-covid-19 al AstraZeneca respectă cu precizie instrucțiunile genetice programate de dezvoltatorii săi pentru a provoca un răspuns imun puternic, potrivit unei analize amănunțite desfășurate de cercetători independenți din Marea Britanie.


26027 de afisariCitești degeaba
_Un stelist_ [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 12:25
+13/17
Îți fac eu rezumat: la cei mai în vârstă au fost mai puține cazuri de reacții adverse, deci tu, dacă ești tânăr, ai șanse mai mari să faci reacții adverse (nu mai multe) decât o persoană mai în vârstă.
ok
getmyextip [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 19:53
+3/7
Mersi, suna grozav!
Abia astept.
inca 7 comentarii comenteaza