Și municipiul Brașov trece în scenariul roșu după ce a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013joi 26 nov 2020

Și municipiul Brașov trece în scenariul roșu după ce a fost depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori

de Redactia Luni, 26 octombrie 2020, 12:48
- a A+
Imagine
Municipiul Braşov a depăşit luni pragul de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori, ceea ce înseamnă că trece sub scenariul roşu.


Luni dimineaţă, brașovenii au primit un mesaj RO-Alert prin care au fost anunțați că municipiul Brașov a ajuns la o incindenţă de 3,03 cazuri la 1000 de locuitori, scrie brasovmetropolitan.r o.

"Atenție! În municipiul Brașov nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID 19) este ridicat – peste 3 la o mie de locuitori. MASCA este obligatorie în spațiile deschise și în cele închise! Școlile își vor desfășura cursurile online. Activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, sălilor de spectacole și sălilor de jocuri de noroc este interzisă", este msajul Ro-Alert.

În scenariul roşu, toate unităţile de învăţământ îşi vor suspenda activitatea fizică şi vor trece online. De asemenea, toate evenimentele publice vor fi suspendate, vor fi închise sălile de spectacole, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, restaurantele, cafenelele.

În prezent, şapte localităţi din judeţul Braşov au o incidenţă mai mare de 3 cazuri de COVID-10 la 1000 de locuitori.

Este vorba despre Sânpetru – 3,96, Părău – 3,90, Şinca Nouă – 3,56, Ghimbav – 3,31, Hărman – 3,22, Cristian – 3 – 10 şi Braşov – 3.03.


3751 de afisariRezultatul indiferentei
Mihai_P1 [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 14:44
0/0
Asta e rezultatul faptului ca nu se face ceva concret si eficient ca epidemia sa fie tinuta sub control.

Vad tot timpul oameni care isi pun masca, dar o tin sub nas. De ce? Le-o placea cum miroase, le place sa aspire de pe masca? Vor sa prinda virusul mai repede? In piete oamenii se inghesuie ca in "vremurile bune". N-au ei treaba cu virusul. Mai tuseste cite unul.

Cit de greu o fi sa educi niste oameni care... vorba aia... au facut armata, nu ca mine... sa-si puna masca, sa o tina cum trebuie, sa stea departe de locurile aglomerate... Cu autobuzele e cel mai greu. Dar pina la autobuze tot se poate face ceva.

Stam si ne uitam cum vine zidu' (3 la mie) spre noi, vrem sa vedem daca e mai aproape, daca vine mai repede... Pai cu ce ne ajuta? Cit timp vine mai repede, putem fi si la 0,3 la mie, e doar o chestie de timp pina ne lovim si facem buba! Problema e cu cresterea, aia trebuie inversata. Si asta nu se poate face stind si admirind zidul ala.

Iar ajungem la solutia tembela cu statu-n casa? Iar ne concentreaza 2 luni ca n-am putut pune o cirpa pe nas, ca ne-a placut la inghesuiala, ca in autobuz e mai misto la gramada si cu geamurile inchise? Numa' ne jucam!

Dam si cu economia de pamint, iar tine lumea copiii mici in casa, iar scoala online, pentru ca nu putem aplica niste lucruri simple. Si guvernul care a reusit sa tina lumea in case nu reuseste sa impuna masurile simple.

Oare la razboi ce facem? Luam bombe in cap pentru ca nu ne putem feri? Sau acolo e pe principiul "vezi matzele vecinului in copac, inveti sa te feresti"? Pai atunci sa organizeze spitalele safari la ATI! Mergi la ATI-muzeu sa vezi vecinul grohaind fara aer, miorlaind dupa asistente pina moare. E si aia o solutie, tot e la moda reality-show.
nu este
vizirul [utilizator], Luni, 26 octombrie 2020, 17:18
-1/1
numai indiferenta,este inconstienta,nesimtire,ignoranta,trufi,teribilismul etc.In toata aceasta ecuatie lipseste teama de autoritatea care te poate amenda pentru ca nu prea o zaresti in proximitatea ta,dar si amenzile modice aplicate.
comenteaza