VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (2) : Ce procent din populație ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să se încheie? - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0405marţi 19 ian 2021

VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (2) : Ce procent din populație ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să se încheie?

de Gabriel Bejan Miercuri, 25 noiembrie 2020, 8:52
- a A+
Imagine
​​În contextul în care românii sunt printre cei mai reticenți europeni în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, HotNews.ro a stat de vorbă cu experți în domeniu și încercăm să răspundem la toate întrebările esențiale referitoare la acest subiect. În cadrul seriei video "25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19", publicăm un răspuns pe zi, atât referitor la modul de funcționare a vaccinurilor, cât și la procesul prin care vaccinurile vor ajunge la populație.


Românii sunt printre cei mai reticenți europeni în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, după cum arată un sondaj realizat luna trecută . Asta în condițiile în care, potrivit experților, nu există alte soluții mai eficiente pentru a opri pandemia COVID-19 și pentru a ne putea relua astfel viața dinainte.Pentru a lămuri toate aspectele referitoare la vaccinare, HotNews.ro a adresat mai multe întrebări unor specialiști, iar răspunsurile acestora vor fi prezentate în seria video "25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19". În fiecare zi, publicăm un răspuns de un minut la întrebări esențiale despre acest subiect. Clipurile video vor putea fi vizionate pe site-ul Hotnews și pe conturile noastre de Facebook și Instagram.

Întrebarea de astăzi: Ce procent din populație ar trebui să se vaccineze pentru ca pandemia să se încheie?

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie:

"Nu ne gândim doar la procentul din populație care trebuie să se vaccineze, ci trebuie ca acest procent din populație care se va vaccina să completeze procentul de oameni care vor dobândi imunitate post-infecțioasă. Acea imunitate de turmă devine protectivă undeva la 70% din populație. Deci în momentul în care mai mult de 70% din populație dobândește imunitate post-infecțioasă și/sau post-vaccinală intră în funcțiune această imunitate colectivă sau de turmă."12788 de afisariPornesti de la o premisa necunoscuta
Mihai_P1 [utilizator], Miercuri, 25 noiembrie 2020, 11:21
+11/19
Nu se stie care e rata reinfectarilor si de fapt daca un vindecat se poate reinfecta sau cum arata boala a doua oara. Poate fi mai usoara sau din contra poate fi mai grea. Dar rata reinfectarilor pare sa fie mica pina in momentul asta, deci nu se pot trage concluzii definitive.
:))
hopshio [utilizator], Miercuri, 25 noiembrie 2020, 12:29
+9/23
"Interese mari in joc" :)) Mai incearca sa iti folosesti neuronul din dotare. Ai reprodus totate mizeriile de pe facebook fara niciun argument. O minima logica ti-ar spune ca toate sunt aberatii. Gulag medical:)))))
inca 41 de comentarii comenteaza