Nelu Tătaru, despre medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț: Ieri a suferit prima intervenţie chirurgicală / A scăpat de dializă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0186marţi 19 ian 2021

Nelu Tătaru, despre medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț: Ieri a suferit prima intervenţie chirurgicală / A scăpat de dializă

de N.O. Miercuri, 25 noiembrie 2020, 22:00
- a A+
Imagine
Medicul rănit în incendiul de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, a suferit prima intervenţie chirurgicală, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. "Noi sperăm să aibă o evoluţie bună", a adăugat ministrul, potrivit Mediafax.


Tătaru a spus, miercuri, la B1 TV, că medicul rănit la ATI Piatra Neamţ a scăpat de dializă.

"Ieri (marți - n.r.) a suferit prima intervenţie chirurgicală de excizie şi cu alogrefe pentru o primă parte. A scăpat, să spun aşa, de dializă. A ajuns şi soţia astăzi (miercuri - n.r.) la dânsul, noi sperăm să aibă o evoluţie bună. Această săptămână este o săptămână de a trata leziunile chirurgical", a spus Tătaru.

Medicul Cătălin Denciu de la Spitalul Județean Piatra Neamț a fost transferat de la București la Bruxelles după ce a suferit arsuri grave când a încercat să salveze pacienții din incendiul izbucnit pe 14 noiembrie în secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Citește și:9696 de afisariSa scape cu bine de tot si sechele cat mai putine
UnOarecare [utilizator], Miercuri, 25 noiembrie 2020, 22:04
+2/8
...ma intreb cu cine voteaza ...
Prostii
Mihai_P1 [utilizator], Joi, 26 noiembrie 2020, 12:16
0/0
Daca pandemia s-a incheiat, de ce e plin la ATI? Hai sa mai si gindim.

Am remarcat in articol formularea "unul dintre acești coronaviruși ai gripei comune". Asta arata ca cel care l-a scris sau n-a folosit o sursa de incredere, sau nu stie ce inseamna gripa. Gripa nu e produsa de coronavirusi.

Eu banuiam ca 30-50% din oameni au o anumita imunitate (nu completa, dar suficient ca sa faca boala mai usoara). Lucrul asta trebuie insa demonstrat. Si chiar daca e adevarat, inseamna ca vor fi cam de 2 ori mai putini bolnavi grav, ceea ce e tot foarte mult.

Dar mai inseamna ceva, care poate fi foarte important in privinta masurilor luate: numarul de reproductie R ar fi mai mare decit se considera. De ex. daca 50% nu s-ar imbolnavi deloc, ei tot iau virusul, deci de fapt il iau de 2 ori mai multi oameni, deci R e de fapt dublu, deci virusul s-ar transmite de 2 ori mai usor de la infectat la un sanatos. Valoarea de 2 e scoasa din burta, e ca exemplu.
inca 2 comentarii comenteaza