Viitorul şef al CIA, posibil fostul consilier pentru securitate naţională Tom Donilon (surse) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0405marţi 19 ian 2021

Viitorul şef al CIA, posibil fostul consilier pentru securitate naţională Tom Donilon (surse)

de DP Joi, 26 noiembrie 2020, 5:51
- a A+
Imagine
Preşedintele ales al SUA, democratul Joe Biden, are în vedere numirea lui Tom Donilon, fost diplomat şi consilier pentru securitate naţională al fostului preşedinte Barack Obama, în funcţia de director al CIA, informează joi Reuters, citând o sursă familiarizată cu acest subiect, scrie Agerpres.


Poziţia CIA ar putea fi una dintre cele mai provocatoare din administraţia Biden după ce, timp de patru ani, preşedintele republican Donald Trump a acuzat agenţia că face parte dintr-o conspiraţie a unui "stat profund", care urmăreşte să îi submineze mandatul.

Posibilitatea ca Donilon să primească această funcţie a fost raportată pentru prima dată de Politico.

Se vehiculează, de asemenea, că Biden, care va prelua oficial funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, îl ia în calcul pentru şefia CIA şi pe Michael Morell, care a fost de două ori director adjunct şi director în exerciţiu al agenţiei în administraţia Obama.

Joe Biden, parte integrantă a echipei de securitate naţională a preşedintelui Barack Obama în cei opt ani în care a ocupat funcţia de vicepreşedinte, ar fi lucrat îndeaproape cu ambii.


1602 afisariProfesionisti
aramos [utilizator], Joi, 26 noiembrie 2020, 12:31
+4/4
Pleaca fripturistii trumpisti si lacheii oranjutanului si revin expertii. Mr. President Biden Make America Great Again :)
Oamenii lui Obama preiau controlul lui Biden
animatron [utilizator], Joi, 26 noiembrie 2020, 8:19
-7/11
Un articol din Politico (media de stanga, anti-Trump) prezinta o situatie tensionata din interiorul "echipei de tranzitie" a lui Biden.

https://www.politico.com/news/2020/11/24/biden-cabinet-scramble-440199

"People are pissed", spun surse din PD, cu referire la furia celor care au lucrat luni de zile pentru campania electorala si acum sunt dati la o parte.

Presa americana a inceput sa vorbeasca despre un "al 3-lea mandat Obama" dupa ce zeci de fosti functionari si politicieni din guvernul Obama revin la putere, numiti de Biden.

Viitorul sef al diplomatiei, dl Blinken, este co-fondator al unei firme de "consulting strategic", impreuna cu dna propusa ca ministra a apararii (a donat 100.000 dolari pt Biden !).

Westexec Advisors, societate privata legata de lobby-uri, a devenit astfel principala furnizoare de cadre guvernamentale pt echipa lui Biden.

Cei peste 30 de angajati apartin fostei administratii Obama si faceau lobby la Washington pt clienti privati.

Westexec Advisors a refuzat sa ofere presei lista de clienti, deocamdata nu s-a aflat decat ca dna propusa la Aparare e platita de o mare firma de armament.

Se revine la vechile apucaturi ale "stangii caviar", manipularea saracilor si minoritatilor scoase pe strazi, de catre grupari de interese financiare care ofera cateva posturi, simbolic, si pastreaza controlul asupra a ceea ce aduce bani celor care au donat pt partid.
comenteaza