Rețeaua socială Parler a revenit online cu ajutorul unei firme rusești (Reuters) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0535miercuri 03 mar 2021

Rețeaua socială Parler a revenit online cu ajutorul unei firme rusești (Reuters)

de S.J. Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:32
- a A+
Imagine
​Parler, rețeaua socială populară în rândul susținătorilor președintelui american Donald Trump, a revenit online în parte datorită ajutorului unei firme tech rusești, relatează Reuters și Moscow Times .


Google și Apple au înlăturat Parler din magazinele lor pentru aplicații după ce mai multe companii tech l-au suspendat pe Trump de pe platformele lor după atacul din 6 ianuarie asupra Congresului american, provocând un exod al susținătorilor președintelui pe Twitter.

Amazon Web Services a tăiat de asemenea accesul Parler la serverele sale.

Reuters relatează că website-ul Parler a revenit online luni prin intermediul unei adrese de protocol internet folosite de DDos-Guard, o firmă tech deținută de doi bărbați din orașul rusesc Rostov-pe-Don și înregistrată în Scoția.

Printre clienții firmei se numără Ministerul rus al apărării, publicația săptămânală pro-Kremlin Argumenty i Fakty dar și postul de radio liberal Ecoul Moscovei.

Un mesaj publicat pe website-ul Parler de CEO-ul companiei, John Matze, anunță că aceasta depunde eforturi pentru a restaura toate funcționalitățile.

Critici ai rețelei sociale au declarat pentru Reuters că dependența Parler de o companie rusească reprezintă un risc de securitate și "este o alegere bizară pentru un site popular în rândul persoanelor care se descriu drept patrioți".

Parler a devenit cea mai descărcată aplicație din magazinul de aplicații al Apple după ce rețeaua rivală Twitter a suspendat contul președintelui Donald Trump pentru rolul său în incitarea protestatarilor care au atacat Capitoliul american.

Tim Cook, CEO-ul Apple, a afirmat că Parler va fi reprimit în App Store dacă își va îmbunătăți regulile de moderare.

Citește și:


3634 de afisariE mai ales invers
BEDE [utilizator], Marţi, 19 ianuarie 2021, 15:57
+7/9
Partidul Comunist Chinez nu lasă Facebook, Google și altele să funcționeze ca în America sau Europa.
Guvernul USA însă nu a interzis funcționarea acelei firme care găzduiește Parler. Doar că FB a ajuns - după ce mulți au pus presiuni asuora lui Zuck - să-l interzică pe Trump, că dacă nu o făceau era mai rău pentru business-ul lor. Și Amazon se știe că era pe nasoale cu Trump de multă vreme...
Nu se poate compara modul în care se practică cenzura în China și Rusia cu ceea ce se practică în USA.
Intrebarea secolului,meriti un premiu
persuasiv [utilizator], Marţi, 19 ianuarie 2021, 16:01
+4/8
Intrebarea la care se va gandi omenirea intreaga de acum,intr-o mie de ani.Ceva de genul E = mc2 .Esti tare,ce mai....DUH
inca 6 comentarii comenteaza