​Science News : Purtătorii de ochelari sunt de până la trei ori mai puțin expuși la coronavirus - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0209miercuri 03 mar 2021

​Science News : Purtătorii de ochelari sunt de până la trei ori mai puțin expuși la coronavirus

de A.Th.C. Marţi, 23 februarie 2021, 12:08
- a A+
Imagine
Probabilitatea de infectare cu coronavirus scade de aproape trei ori pentru persoanele care poartă ochelari, indică un studiu efectuat în India și citat de ziarul britanic The Independent .


Una din căile de intrare a virusului în organism este prin atingerea ochilor, nasului sau gurii cu mâinile infectate. Iar cercetătorii spun că oamenii cu ochelari își freacă ochii mai puțin și reduc astfel riscul.

Într-un studiu neevaluat de terți experți și publicat pe platforma medRxiv, cercetătorii au studiat vara trecută timp de două săptămâni 304 persoane (223 bărbați și 81 femei) într- un spital din nordul Indiei. Pacienții aveau vârste între 10 și 83 de ani și toți raportaseră simptome de Covid.

Dintre aceștia, 19% purtau tot timpul ochelari. Cercetătorii au constatat că participanții își atingeau fața de 23 de ori și ochii de trei ori pe oră (în medie).

Riscul de a contracta Covid-19 era de două până la trei ori mai mic pentru purtătorii de ochelari.

"Atingerea și frecarea ochilor cu mâini contaminate pot fi căi importante de infectare", apreciază raportul. "Iar folosirea de durată a ochelarilor poate preveni atingerea și frecarea ochilor".

Doctorii recomandaseră mai demult ca persoanele care poartă lentile de contact să treacă la ochelari pentru a evita transmiterea accidentală a coronavirusului de la mâini la ochi.


3997 de afisariHmm
VictorS [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 13:55
+4/6
nu asta zice articolul pus de tine, ca virusul nu supravietuieste pe suprafete ci ca virusul pe suprafete nu e o sursa de infectare asa de mare precum prin aer.

"This lack of clarity about the risks of fomites — compared with the much bigger risk posed by transmission through the air — has serious implications. People and organizations continue to prioritize costly disinfection efforts, when they could be putting more resources into emphasizing the importance of masks, and investigating measures to improve ventilation. The latter will be more complex but could make more of a difference."

Mai spui si ca lockdownul si masca sunt inutile, aberante. Probabil vii dintr-o dimensiune paralela, articolul spune invers, ca focusul ar trebui sa fie pe purtarea mastilor si o mai buna ventilare a cladirilor.
Manipulare
alt_anonim_de_pe_net [utilizator], Marţi, 23 februarie 2021, 14:24
+3/7
Tehnica clara de manipulare, tovarășe.
Se ia ceva adevărat (articolul din nature), și apoi se mai adaugă în aceeași frază doua aberații, că și cum ar și alea adevărate (masca și lockdown-ul)

Hai, du-te și cântă la alta masă.
inca 4 comentarii comenteaza