Reguli noi împotriva cozilor din magazinele din Capitală: Se numără coșurile de cumpărături și se montează contoare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0937marţi 20 apr 2021

Reguli noi împotriva cozilor din magazinele din Capitală: Se numără coșurile de cumpărături și se montează contoare

de Redactia Miercuri, 7 aprilie 2021, 18:14
- a A+
Imagine
Magazinele din București, unde la sfârșit de săptămână programul este doar până la ora 18.00 și se ajunge la cozi, trebuie să aplice noi reguli astfel încât accesul să fie limitat. În unele magazine, oamenii vor putea intra doar dacă găsesc coș liber la intrare, iar în altele va exista un contor automat pentru afișarea numărului maxim de clienți, potrivit prefectului Capitalei, Alin Stoica.


Prefectul a anunțat miercuri seară, la finalul unei întâlniri cu retailerii, că s-a convenit ca toate magazinele mari și medii să permită un număr maxim utilizând cota de cel putin 7 metri pătrați pentru fiecare client. Magazinele mici trebuie să asigure o distanță de 2 metri între clienți.
  • "Pentru claritate în aplicare, magazinele vor afișa la intrare numărul maxim de clienți care pot fi simultan prezenți în magazin.
  • În funcție de tipul de magazin și de situația fiecărui operator, măsurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la număr de coșuri. Nu va fi o măsură unică obligatorie pentru toți operatorii, dar fiecare va trebui să adopte o măsură care să ducă la respectarea numărului maxim de clienți", a declarat prefectul Capitalei, care a precizat că până joi la prânz așteaptă propuneri suplimentare de la retaileri.
Regula coșului

În magazin vor fi maximum atâția clienți câte coșuri sunt puse la dispoziție, iar restul vor intra pe măsură ce clienții dinăuntru vor termina cumpărăturile.
  • "Unele magazine, în special cele mici, ar putea să prefere o astfel de soluţie.
  • Magazinele mari au obiecţiuni întemeiate (...) legate de dinamică, de faptul că ei, de exemplu, îşi dezinfectează coşurile permanent (...) de faptul că sunt clienţi care preferă să meargă cu două coşuri, clienţi care preferă să intre fără coş şi atunci, ca să evite lucrul acesta, ei vor să pună în practică alte măsuri, de exemplu contoare electronice sau mecanice", a spus Alin Stoica.
Potrivit acestuia, în momentul în care se va atinge capacitatea maximă, clienţilor nu li se va mai permite să intre în magazin.
  • "Cei care au deja aceste contoare electronice puse în funcţiune le vor menţine, ceilalţi vor avea doar obligaţia de a afişa care este numărul maxim de clienţi şi cu siguranţă, la momentul în care se va umple magazinul, vor opri clienţii şi vor permite accesul doar pe măsură ce vor ieşi alţi clienţi", a adăugat prefectul Capitalei.39408 afisariMai bine
Costi888 [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 18:50
+42/44
Dati drumul la magazine la program non stop.. ca sa nu stam la coada ca pe timpul lui Ceasca.. unde majoritatea vor sta cu masca sub nas sau deloc traganf o “tigare” inainte de shopping. Asa ma duc la 10 noaptea si gata
E gandit mult si profund..
Ben-Zen [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 18:50
+33/33
Matematica si logica simpla ar arata contrariul - suparafata magazinelor e constanta iar numarul de oameni care le viziteaza e variabil. Toti oamenii trebuie sa-si faca aprovizionare si daca scurtezi programul magazinelor aduni mai multi oameni in magazine decat in cazul programului normal. Dar cine stie or fi facut studii pertinente la Minister si or fi constat ca seara dupa 18 ii apuca amocul pe aia care sunt in magazine si sar unii in bratele altora...
inca 40 de comentarii comenteaza