Valeriu Gheorghiță: Perioada de protecție este mai mare după vaccin decât după boală - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0937marţi 20 apr 2021

Valeriu Gheorghiță: Perioada de protecție este mai mare după vaccin decât după boală

de V.M. Miercuri, 7 aprilie 2021, 23:46
- a A+
Imagine
Estimările experților sunt că durata protecției imune care se obține prin vaccinarea împotriva coronavirusului va fi mult mai lungă decât ceea ce se obține prin boala naturală, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.


Dr. Valeriu Gheorghiță a declarat, miercuri seara, la TVR 1, că după boală există un interval de protecție față de reinfecție de la una la trei luni, dar există și date care arată o protecție de până la 6 luni. Mult mai lungă este protecția imună care se obține prin vaccinare, spune el, conform Mediafax.

"În general ne gândim la intervalul de protecție prin care chiar și o persoană tânără ar putea fi protejată față de reinfecție. Aici știm că avem un interval între o lună până la 3 luni cel mai frecvent. Sunt date care arată și o protecție de până la șase luni. Este de menționat faptul că nu este o contraindicație a vaccinării după vindecarea COVID-19. Sigur că este important că dăm organismului o perioadă de timp să treacă de convalescență (...). S-a observat că există un risc important de reinfecții. (...) Este important să ne vaccinăm pentru că estimările experților sunt că durata protecției imune care se obține prin vaccinare va fi mult mult mai lungă decât ceea ce se obține prin boala naturală. Avem date la circa 6 luni de la cea de-a doua doză pentru Pfizer, cât și pentru Moderna și rata de eficiență se păstrează foarte mult", a spus Gheorghiță.

La rândul său, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balș", a spus că, înainte să ne punem întrebarea dacă va urma o nouă campanie de vaccinare, ar fi bine să o folosim la maxim pe cea actuală, pentru că există posibilitatea să nu fie nevoie de alt vaccin: "Înainte să ne gândim la o altă campanie de vaccinare și la un alt vaccin, am putea să ne concentrăm pe ce avem acum, pentru că s-ar putea să nu fie necesar acel vaccin. Nimeni nu poate să spună de acum că va fi necesar un alt vaccin. Depinde foarte mult de noi".


3596 de afisariStudiul este ceva mai nuantat de atat
JoeTheDow [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 6:15
+2/2
Contine de asemenea astfel de paragrafe: A study from Qatar screening 43 000 people by PCR suggested that protection against repeat infection occurred for 95% of individuals who tested positive, lasting for at least 7 months.

In cifre absolute, 72 de 11068 (primul batch pozitiv) au fost testati pozitivi si a doua oara. Restul sunt extrapolari si ratii de risk. In functie de cum si la ce raportezi, cifrele pot fi mai mari si mai mici.

Studiul de asemenea considera testele foarte precise, cu o posibilitate de doare 2 falsuri in cele 11068 de pozitivi initiali etc. De asemenea cifra de 80% e influentatat foarte mult si de varsta. E un studiu interesant a carui conlcuzie e ca batranii au prioritate.
Durata e subtire studiata.
Lok [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:31
+2/2
Si nu raspunde la intrebarea la care Valeriu are raspunsuri din eter.
inca 12 comentarii comenteaza