Proteste în Ungaria față de politicile considerate anti-LGBT ale guvernului Orban VIDEO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD marţi 21 sep 2021

Proteste în Ungaria față de politicile considerate anti-LGBT ale guvernului Orban VIDEO

de R.P. Duminică, 25 iulie 2021, 8:41
- a A+
Imagine
Străzile capitalei Ungariei au fost ocupate sâmbătă de câteva mii de militanți LGBT cu ocazia paradei Pride Budapest, care are loc în fiecare an, relatează Euronews și BBC .


Reprezentanții comunității LGBT și suporterii lor au mărșăluit pe străzile orașului pentru a cere guvernului respectarea drepturilor omului, după ce guvernul Orban a emis controversata lege care interzice promovarea "propagandei LGBT" în rândul minorilor, lege care a determinat Comisia Europeană să demareze procedura de infringement împotriva Ungariei.

Legea interzice discutarea în școli a subiectelor care țin de persoanele gay sau transgender, pe motiv că informarea elevilor cu privire la aceste subiecte ar fi echivalentă cu "propaganda pro-LGBT".

Legea a intrat în vigoare luna trecută, însă, în urma tensiunilor de la ultimul Consiliu European și a procedurii de infringement, premierul Viktor Orban a anunțat că dorește organizarea unui referendum care să valideze actul normativ.
Unele state UE au reacționat față de legea controversata, iar procedura de infringement ar putea afecta accesul Ungariei la fonduri europene.

Militanții LGBT au demonstrat împotriva lui Viktor Orban pe care îl acuză de discriminare și stigmatizarea minorităților sexuale.4279 de afisari"Furia tot mai mare"
Harald2 [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 10:15
+12/26
se va vedea la urne, cu ocazia referendumului, care va exprima vocea poporului. Sunt convins ca astazi maghiarii sunt mai constienti de ce se intampla si stiu sa-si apere mai bine drepturile si viitorul copiilor decat romanii (in urma cu 1-2 secolei era invers).

Pana atunci (la referendum), astfel de titluri reflecta intentionat in mod dezechilibrat realitatea.
pride
bancheru83 [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 9:14
+8/24
pride,proud ca ce?esti pe dos?
inca 11 comentarii comenteaza