1 € 1 USD 4,0186marţi 19 ian 2021
Versiune
Mobile
in teorie
costelo999 [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 11:23
+5/15
este bun, ce nu se spune este ca scad contributiile angajatului, adica pensie mai mica, in pranctica, pe hirtie muncesti 50 % patronukl te plateste 50 % statul da restul pina la procentul stabilit, dar o sa muncesti cel putin 100% pe 50 % din salariu, ca vine patronu si zice "daca pleci dupa 4 ore pleci definitiv" ce faci ? reclami la itm ? tot te da afara alt loc de munca nu gasesti, etc. deci la romania kurzarbeit se va aplica romaneste, muncesti cel putin 100 % pe bani 80 %, asta daca patronul plateste darile la stat, daca nu ciuciu pensie si asigurari sociale, asta nu se spune de nimeni, este o poarta de evaziune fiscala cu legea in mina.
Nu e mai bine socialism cu salariul de 75%!
Argon [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 11:36
0/12
Dacă statul suporta 75% din munca neprestata, nu este mai bine sa se revină la socialism, unde fiecare avea un venit fie ca exista ceva de lucru pentru el fie ca nu.

Lumea ar fi mulțumită sa se revină la socialism cu 75% din salariul pe care l-ar lua la patron.

Citat:
"În România, procentul suportat de stat din salariul corespunzător muncii neprestate ar urma să fie de 75%.

Cu titlu de exemplu, la o reducere a timpului de muncă la 50%, angajatul ar presta activitate la nivel de 50% din timpul normal de lucru, angajatorul ar plăti 50% din salariul brut, statul ar plăti o indemnizaţie de 37,5% din salariul brut, iar angajatul ar primi un salariu brut de 87,5%, iar impozitul şi contribuţiile ar fi plătite raportat la salariul (veniturile de natură salarială) brut rezultat."
Bingo
goldeneye [utilizator], Marţi, 30 iunie 2020, 15:09
+2/4
sa nu uitam ce s-a întamplat în timpul starii de urgenta ori în cea de alerta : multe firme au suspendat contractele de munca ale angajatilor, i-au trimis în somaj tehnic platit de stat (75% din salariu) dupa care i-au chemat la munca, asa, cu contractele suspendate. Kurzarbeitul asta o functiona in Germania, dar nu se tine cont de specificul nostru national care e TZEAPAA
cata mai porcaria - reiau
..13 [utilizator], Miercuri, 1 iulie 2020, 7:53
+1/1
Am scris un comentariu care nu a aparut. Reiau

Mi se pare cea mai mare prostie a modului in care este formulata si exprimata o forma de munca care exista si se practica si se va mai practica si care nu are nevoie de aprobari, legislatie si alte minunate discutii ca sa aratam ca unii muncesc.NU MULTUMESC.

Forma aceasta de munca exista si se practica. Nu este nevoie de cat de un act aditional la contractul de munca si atat. Angajatorul si angajatul pot decide orice, ORICE de comun acord si pot comunica chestia asta MM care trebuie sa ia act si atat.

Cine doreste sa faca piata muncii si mai rigida???

Ne facem ca muncim???
Hai sa terminam cu prostiile si mai ales cu generarea de legi care sa arate ce se munceste - poate este timpul sa aratam ca stim cum sa muncim fara sa ne batem joc de altii si mai ales de noi insine.

Vad ca prostia mare cat casa se instaleaza linistit in RO pe fondul unei indolente si asta doar ca sa ni se arate noua ca unii vai uite cat muncesc.

REPET nu este nevoie decat de un act aditional la contractul de munca si lucruile se intampla - este ceea ce se numeste program flexibil si se practica si se va mai practica.

Germania nu este exemplul cel mai fericit referitor la contractele de munca -

VA ROG FRUMOS NU MAI VA FACETI CA MUNCITI

Poate sa vina si la mama Merkel si de la Tatal Bruxelles prostia se numeste prostie si mai multa legislatie si mai multe norme bucuria prostilor
comenteaza