1 € 1 USD 4,0148vineri 22 ian 2021
Versiune
Mobile
Mulmtumim
Gh. Vasile [utilizator], Luni, 14 septembrie 2020, 14:06
+4/12
pentru toate aceste informatii utile : de la molie pana la algoritmii de criptare pe 256 biti si felierea benzii 5G.
O singura informatia ar mai lipsi: in ce an a intrat in vigoare, cum se numeste si ce stipuleaza legea din China care obliga companiile chinezesti sa "colaboreze" cu guvernul ?
Multumesc.

Ar fi interesante si ceva informatii despre companiile cu capital strain din China care nu au voie sa detina mai mult de 49% din firma respectiva. Poate sa confirme cineva ca asa este, sau este fake news?
Multumesc.
vorbeste lumea ...
nu conteaza cine zice [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 3:29
+1/3
concluzia moralei este ca pe timp ce trece, internetul e tot mai atacat, iar tehnicile de protectie necesare sunt oarecum imediat scoase la treaba. chestia e ca cei prinsi la mijloc au tot mai mult de pierdut.
Vârtejul insecurității [cibernetice]
ex nihilo [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 5:03
+3/5
Am citit întreg articolul (inclusiv trimiterile).

Un an în urmă, am cumpărat prin eMag un telefon Allview Soul x5 Mini. După prima pornire / primul touch am descoperit că era plin cu viruși de tip Trojan, preinstalați din fabrică: avea un web-browser preinstalat - "DaWeb" - troienit. L-am dezinstalat și am repornit device'ul. M-a indus în eroare pentru că nu s-a auto-instalat instantaneu, ci cam după o oră de funcționare a telefonului (la restart, telefonul era programat prin task să-l re-instaleze împreună alte două aplicații, infectate și ele).

Opțiunile Reset factory to default și Root fiind helpless - am făcut săpături pe Google și am văzut că piața abundă și în alte țări, inclusiv pe alte branduri: cu Trojeni preinstalați, din fabrică.

De aici, au început suspiciunile; am căutat să văd dacă trojanul era și în modulele core ale OS (android) - și s-a adeverit: la scanare, tot androidul a fost depistat cu ACELAȘI TIP de Trojan: toate aplicațiile system care nu se pot dezinstala [dar și celelalte care permit uninstall] erau infectate.
Telefonul îl am - funcționează, doar că am neutralizat task'urile de instalare la restart, etc - am instalat 3 antiviruși și Root Firewall. Am decis să-l păstrez, dat fiind că l-am luat cu discount bun /preț mic și nu fac nici un fel de tranzacții cu el; doar fișiere media neimportante & web-browsing, convorbiri.

Apoi, o altă întâmplare: acum 2 ani, pe laptop (având în el peste 500Gb doar date personale, exceptând 6 sisteme de operare) am prins un Ransomware: GandCrab v.2 pe care l-am oprit, înainte să definitiveze operațiunea de afișare a acelei ferestre pentru recuperare prin plată: văzând activitate nejusticată /suspicioasă a discului, am oprit laptopul de la buton și având 2 discuri, am repornit de pe celălalt disc. Mare parte din fișiere erau criptate dar am găsit virusul, l-am neutralizat, iar la câteva luni după Bitdefender a scos decriptorul și am recuperat datele.
Acum, văd aici despre acest Bitdefender BOX. Să vedem..
Sa va temeti
Victtor [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 9:38
-5/9
Asta este ideea, internetul merge bine doar cu utilizatori speriati.
Multumesc!
Jegul Cristian Ioan [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 12:45
+2/4
Multumesc de avertizare!

"piața abundă și în alte țări, inclusiv pe alte branduri: cu Trojeni preinstalați, din fabrică"

foarte neplacut, ce se poate face?

" am căutat să văd dacă trojanul era și în modulele core ale OS (android) - și s-a adeverit"

asta confirma reticentele mele fata de dispozitivele mobile: nu pretind ca pe PC-ul sau pe laptopul cu Win 10 inteleg tot ce se intampla, dar pe smarfon nu pricep nimic, nu am acces la lsita taskurilor active, virusii s-ar putea inmulti nestingheriti!
Confirm
gogu52 [utilizator], Marţi, 15 septembrie 2020, 23:29
+5/5
Că în China statul deține peste 50% din capitalul companiilor
Comentariu
Jack07 [utilizator], Marţi, 20 octombrie 2020, 10:42
0/0
Folosesc demult timp dispozitive huawei și nu am avut probleme
sa ne gandim totusi
Mariantwh [utilizator], Marţi, 20 octombrie 2020, 10:56
0/0
daca esti langa telefon sau vorbesti la el despre ceva,imediat iti apar reclame despre ce ai vorbit tu. nu conteaza ce telefon este. securitatea cibernetica este pentru cei cu putere si bani, sa fie folisita in avantajul lor.
comenteaza