1 € 1 USD 4,1678miercuri 30 sep 2020
Versiune
Mobile
Irelevant!
Tayen [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:12
+6/8
A crescut catedrala? A crescut! Aia contează. Au crescut pensiile speciale? S-au înmulțit bugetarii!?
ĂSTEA CONTEAZĂ!
De aia votează lumea USL-ul!
lipsa apei calde odata la cateva zile...
qwerasdf [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:18
+6/8
devine o stare de normalitate in Bucuresti..
Capitala a evoluat atat de tare cu administratia PSD-ista, in special pe mana falnicei mahalagioace pandele-firea, incat a ajuns si ea la nivelul micilor orase de provinciale, din anii '90, in care societatile de termoficare se inchideau pe capete...

o sa ajungem sa instalam sobe si sa facem baie la lighean. E ok, am mai trecut prin asta! Votam pe Firea sau nu votam de loc si acolo se va ajunge...
Un mic calcul
IoPaNet [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:35
+8/8
2,2 milioane de litri de apă/oră = 2.200 metri cubi de apă/oră = 52.800 metri cubi de apă/zi = 1.580.000 metri cubi de apă/lună.

La fostul Radet sunt conectate aproximativ 570.000 de apartamente, deci pierderile sunt de aproximativ 2,74 metri cubi de apă/lună/apartament.

Imens. Practic, asa-zisa subventie care ni se tot flutura prin fata este, de fapt, plata pierderilor din retea. Altfel spus, in loc sa faca investitii, primaria "subventioneaza" pierderile.
Sabotaj
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:46
+8/8
Sa sara Primaritza tzatza si mahalagioaica cum ca progresistii si Soros si Gates si toti cei care critica treaba exceptionala si de nota 10 facuta de Sarmea in acest mandat, ba chiar au si sabotat tevile.

Votati Firea, votati irigarea gratuita a solului prin tevile mancate de rugina.
imens, da!
vladm9 [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 13:57
+6/6
La asa pierderi, cred ca sunt mai rentabile centrale de bloc sau locuinta.
Cu centrala de apartament, platesc max 150 lei pt 2 camere 50mp si 250 lei pt 3 camere 80mp. Fara subventii. O centrala de bloc poate sa fie si mai economica si mai usor de gestionat. In blocuri relativ noi, de ~5 ani. Nu am calculat si costul centralei, nu stiu dupa cati ani se schimba.
"odata la cateva zile"
IoPaNet [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:36
+5/5
Din modul in care ai formulat, cei care nu sunt conectati la fostul Radet vor crede ca avem tot timpul apa calda si se mai opreste asa cand si cand.
NU.
Apa calda nu este pe intreg parcursul zilei ci cu intermitente. Nu exista o regula clara privind intervalul orar, ca sa iti poti planifica un dus / o baie. O data la cateva zile de opreste toata ziua. Sunt cazuri in care a doua zi revine, dar sunt si cazuri in care sta oprita cate 3-4-5 zile. Si totul depinde de la cartier la cartier.

Din pacate, procentul de nespalati pomanagii este mare si asta va avea consecinte la vot. Nu am apa calda, dar, hei, am primit un voucher! Traiasca Sarmea!
Apa aia este fierbinte.
asavreau [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 18:59
0/0
Este vorba de circuitul primar unde apa are temperatura de peste 90 grade Celsius vara.Iarna are mai mult,funcție de temperatura exterioară.Deci se pierde nu numai apă,ci și combustibilul folosit pentru încălzirea apei.Socotit tot vedem că Firea nu numai că nu subvenționează,ci nu acoperă pierderile,oamenii plătind și pierderile în procent de 20-40%.
Molicene, tu ești?
NME [utilizator], Miercuri, 16 septembrie 2020, 20:45
0/0
Același basm cu centrala de apartament îl tot povestește decrepitul ăla de Moliceanu. El spune că dacă va fi ales, va desființa Radet-ul și va da fiecărui apartament câte o centrală.

Hai să vedem.
Ce firmă are pe stoc 570.000 de centrale? Sau desființăm acum Radet, iar cei care rămân fără apă caldă, deja obișnuiți, mai pot aștepta încă 10 ani, până ce firmele „câștigătoare” (licitație „transparentă”, doh) vor livra centralele promise?

Apoi, cei care stau la bloc probabil știu că distribuția apei calde se face pe verticală. Concret, fiecare cameră are țeava proprie care urcă de la subsol, și încălzește caloriferele de pe acea coloană. Centrala distribuie apa caldă pe orizontală, adică un circuit nou, care trece prin toate camerele aceluiași apartament.
Deci, ca să pui centrale într-un bloc, trebuie ca fiecare apartament să-și refacă instalația interioară. Alți bani, altă distracție.

Iar bomboana de pe colivă... Cu ce alimentăm acele 570.000 de centrale? Rețeaua existentă nu permite un asemenea consum. Trebuie mărită, deci săpăm pentru a înlocui țevile de gaz. Cam același lucru cu înlocuirea țevilor de apă caldă, nu?

Dar sună bine să minți cât poți, ca să te voteze ăia care nu știu detalii. „Ne dă centrală, pe-ăla îl votăm!”
E ca și cum eu locuiesc într-o peșteră, mă plâng că n-am lumină, iar „catindatul” îmi promite un bec dacă-l votez. N-am circuite electrice, dar ăla-mi dă un bec!
comenteaza
Cookie Settings