Valeriu Gheorghiță: În două-trei zile vor fi disponibili și timpii de așteptare în platforma de vaccinare / Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0823joi 13 mai 2021

Valeriu Gheorghiță: În două-trei zile vor fi disponibili și timpii de așteptare în platforma de vaccinare / Începând de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate zilnic

de N.O. Duminică, 11 aprilie 2021, 22:16
- a A+
Imagine
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat că platforma de vaccinare încă nu arată timpul de așteptare pentru că s-a lucrat la operaționalizarea a peste 170 de centre, iar în două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv. Totodată, Gheorghiță a spus că începând de marți România va putea vaccina aproximativ 80.000 zilnic.


"Prioritatea a fost operaţionalizarea acestor centre noi, însă în următoarele două-trei zile va fi disponibilă şi această cerinţă operaţională de a afişa numărul de persoane care se află în faţă şi care este ritmul de vaccinare în centrul respectiv (...) Pot să vă spun că în momentul de faţă avem 1.151 de centre din care 792 de centre sunt cu vaccin de la Pfizer, circa 84 sunt centre cu vaccin de la Moderna, circa 275 sunt centre care primesc vaccin de la AstraZeneca", a declarat medicul Valeriu Gheorghiță la Digi24, potrivit Agerpres.

De asemenea, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare în perioada următoare, vor fi deschise toate centrele de la nivel naţional care au fost pregătite prin alocare suplimentară de vaccinuri de la Pfizer şi respectiv de la Moderna, iar pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial vor fi destinate cel mai probabil imunizării cu vaccinul Johnson and Johnson.

"M-am uitat pe programările de săptămâna următoare. Începând (...) de marţi, vom avea circa 80.000 de persoane vaccinate. Avem în momentul de faţă aproximativ 80.000 de persoane în fiecare zi care sunt deja programate şi au ocupat un loc în centrele de vaccinare, circa 60.000 sunt cu Pfizer, circa 10.000 cu Moderna, restul cu AstraZeneca", a spus medicul.

El a amintit că din data de 14 aprilie vor începe rapelurile pentru AstraZeneca. "Cred că, dacă am fi avut o adresabilitate crescută şi pentru vaccinul AstraZeneca, în momentul de faţă eram la cel puţin 80.000 de persoane vaccinate pe zi", a afirmat Gheorghiţă.
Potrivit acestuia, în ultimele zile s-a lucrat pentru operaţionalizarea a peste 170 de cabinete noi de vaccinare, dintre care 144 vor folosi serul de la Pfizer, iar alte aproximativ 30 vaccinul AstraZeneca.

"Au început notificări. (...) pot să vă spun că au fost peste 97.000 de notificări şi peste 70.000 de persoane programate doar în 24 de ore", a mai spus preşedintele CNCAV.

14189 de afisariHaideti sa ne mobilizam
Alex_capsunar [utilizator], Duminică, 11 aprilie 2021, 23:03
+10/12
Avem pana acum doar 11,8% di populatie vaccinata (din care 7% cu doua doze). Pe listele de asteptare mai exista doar alte 600.000 de persoane, adica alti 3% si care la ritmul actual se vor vaccina in 20 de zile. Adica peste 3 saptamani vom fi la 15% populatie vaccinata si cu centrele de vaccinare goale.

Imunitatea de grup se atinge de la 60% in sus. Celor care va pasa, militati pentru vaccinarea cunoscutilor vostri, ajutati-i sa se programeze, explicati-le care sunt avantajele vaccinarii, faceti asta pentru binele lor, dar si al vostru. Daca in jurul nostru am avea doar persoane vaccinate, si noi am fi mai la adapost fata de acest virus.

Ii inteleg pe cei care refuza AstraZeneca. Dar avem deja in tara si centre cu Moderna cu locuri libere care pe zi ce trece devin tot mai multe, iar peste putine zile vor aparea si centre Pfizer cu locuri libere la vaccinare, fiindca listele de asteptare se subtiaza de la o zi la alta. Haideti sa ne mobilizam cu totii pentru binele tuturor. Daca fiecare dintre noi am ajuta sa se programeze 4 persoane, de la 15 % am ajunge la 60 %. Iar vaccinuri sosesc tot mai multe.

Situatia centrelor de vaccinare in timp (aproximativ) real o puteti gasi aici:
https://vaccin.live/
inclusiv cu numarul estimat de zile de asteptare pentru fiecare centru
te ajut eu
Alex_capsunar [utilizator], Duminică, 11 aprilie 2021, 23:06
+4/6
Intra pe
vaccin.live
si ai totul in timp real, chiar daca datele sunt destul de aproximative. Dar, deja se poate vedea numarul de vaccinari zilnice din fiecare centru cu prima doza. Daca dadeau si numarul de vaccinari cu a doua doza era si mai bine, dar, deocamdata e mai bine decat nimic
inca 24 de comentarii comenteaza