Cum explică premierul de ce nu l-a detașat din Ministerul Sănătății pe omul care îi dădea informații lui Dragnea, deși Voiculescu i-a trimis 7 cereri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0800miercuri 12 mai 2021

Cum explică premierul de ce nu l-a detașat din Ministerul Sănătății pe omul care îi dădea informații lui Dragnea, deși Voiculescu i-a trimis 7 cereri

de I.H. Miercuri, 21 aprilie 2021, 16:14
- a A+
Imagine
Premierul Florin Cîțu susține că ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, putea să îi restructureze postul secretarului general adjunct al ministerului, despre care spunea că în 2016, când l-a găsit prima dată în minister, îi transmitea informații lui Liviu Dragnea. Cîțu a răspuns astfel întrebat de ce nu i-a aprobat lui Voiculescu cele 7 cereri de detașare din minister a acelui funcționar. Cu toate că Florin Cîțu a invocat necesitatea unei reorganizări a ministerului, secretarii generali și secretarii generali adjuncți din ministere sunt numiți și schimbați din funcție prin decizie semnată de prim-ministru.


Este vorba despre Dănuț Cristian Popa, secretar general adjunct al Ministerului Sănătății.

Florin Cîțu a susținut că Vlad Voiculescu nu a venit cu nicio explicație de ce a fost ținut în funcție acest funcționar și nici cu un document care să justifice mutarea lui la guvern.
  • "I-am cerut si eu o situație domnului respectiv. Lucrurile să fie foarte clare: a fost numit în martie 2016 și tinut acolo. Nu am avut o explicatie. Nu rezolvăm problema dacă duci o persoană la un alt minister. Problema o rezolvăm printr-o reorganizare și putem să desființăm acel post. Nu s-a cerut acea reorganizare", a mai susținut Florin Cîțu.

"Am făcut 7 cereri către premierul Cîțu ca să-mi mute un înalt funcționar public din minister care nu făcea nimic. Acest înalt funcționar public a fost în primul meu mandat la Sănătate și se ocupa să transmită toate informațiile către Liviu Dragnea și l-am găsit și acum. Am mai vorbit de zece ori cu premierul despre asta. Domnul Cîțu mi-a promis mereu că-l mută, dar nu a făcut-o niciodată", a spus Voiculescu la Digi 24 și a prezentat și un document care să ateste aceste cereri repetate.

Jurnalista Carmen Dumitrescu a scris pentru Investigatoria că datele CNSAS arată că Popa a fost recrutat de fosta Securitate în 1982 pentru supravegherea operativă a unui cetățean străin, coleg de facultate. Numele sau conspirativ era "Pană".

Potrivit declarației sale de avere pentru 2020, Popa a fost și președinte al Consiliul de Administrație al Unifarm, despre care Vlad Voiculescu a susținut, după ce a fost demis, că a reprezentat unul dintre cele mai mari jafuri ale acestei pandemii în România.

Anterior, el a fost secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, șef de cabinet al președintelui CS Dinamo București și secretar general al Federației Române de Tir Sportiv.24939 de afisariinstitutiile statului
Captain Obvious [utilizator], Miercuri, 21 aprilie 2021, 16:21
+82/86
sunt capusate cu acesti indivizi. cred ca poti sa dai afara 90% din ei si treaba merge la fel, daca nu mai bine
Nu putea să-l schimbe
ploiesteanu [utilizator], Miercuri, 21 aprilie 2021, 17:42
+40/52
Numai câțu avea dreptul. Mai citește odată articolul.
inca 47 de comentarii comenteaza