VIDEO Prima zi a summitului virtual privind schimbările climatice organizat de președintele Joe Biden / Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Xi Jinping, printre participanți - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0491miercuri 12 mai 2021

VIDEO Prima zi a summitului virtual privind schimbările climatice organizat de președintele Joe Biden / Emmanuel Macron, Vladimir Putin, Xi Jinping, printre participanți

de S.J. Joi, 22 aprilie 2021, 15:40
- a A+
Imagine
Hotnews transmite summitul virtual privind schimbările climatice organizat de președintele american Joe Biden care a început joi la ora 15:00 (ora României). În total 40 de lideri din lume, inclusiv preşedinţii Emmanuel Macron, Vladimir Putin şi Xi Jinping urmează să participe la summitul virtual de două zile.


Înainte de demararea summitului administrația președintelui democrat a anunțat că Statele Unit îşi stabilesc obiectivul unei reduceri cu 50-52% - faţă de nivelul din 2005 - a emisiilor de gaze cu efect de seră, până în 2030.Joe Biden, care încearcă să relanseze lupta împotriva modificărilor climatice, abandonată de către predecesorul său Donald Trump, şi-a stabilit deja obiectivul - mai larg - de a trece Statele Unite la o economie mai puţin poluantă cu carbon până în 2050.

Obiectivele reduceri poluării - sector cu sector, de la centrale electrice la automobile - urmează să fie comunicate în cursul acestui an.

Joe Biden a prezentat la sfârşitul lunii martie un vast plan privind infrastructura care prevede o reducere a dependenţei Statelor Unite de energia fosilă, în lupta împotriva încălzirii globale. Acest plan de investiţii, care este necesar să fie adoptat de către Congres, se loveşte de opoziţia republicanilor.

Planul prevede alocarea a 174 de miliarde de dolari (aproximativ 150 de miliarde de euro) în vederea dezvoltării pieţei vehiculelor electrice şi mobilizarea a miliarde de dolari în favoarea energiei regenerabile.

REFERINȚĂ:


1458 de afisariSapa de lemn
Flav_ [utilizator], Joi, 22 aprilie 2021, 19:57
+4/4
Fanteziile climatice propuse de cativa profitori, pe langa ca nu schimba nimic, mai baga in saracie lucie o gramada de comunitati. Iahturile si avionele private cu care se plimba talibanii climatici, nu se pun.
E o vaca de muls momentan.
Parzivall [utilizator], Joi, 22 aprilie 2021, 19:54
+3/3
Altfel, toate regenerabilele au nevoie de combustibili fosili sa fie produse, nu au randament bun, is foarte scumpe si inseamna Si Mai Multa Extractie de Minereuri. Mai multa poluare adica. Nu mai spus ca la final te alegi cu o problema si mai nasoala, deseurile. Intre timp, pana se dezmeticeste lumea, destui din clasa de mijloc vor saraci. De saraci nici nu mai spun, ei platesc primii pretul, unul crunt.
inca 4 comentarii comenteaza