Coronavirus: Din cauza numărului mare al deceselor, un cimitir din Teheran construieşte morminte cu patru niveluri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0491joi 13 mai 2021

Coronavirus: Din cauza numărului mare al deceselor, un cimitir din Teheran construieşte morminte cu patru niveluri

de V.M. Joi, 22 aprilie 2021, 16:33
- a A+
Imagine
Creşterea rapidă a numărului deceselor cauzate de Covid-19 în capitala iraniană a determinat cimitirul central Behesht-e Zahra să construiască morminte cu patru niveluri pentru a putea înmormânta toate victimele, relatează Agerpres citând agenția DPA.


O imagine cu noile gropi a fost publicată joi în presa iraniană, dar primăria oraşului Teheran şi administraţia cimitirului nu au făcut comentarii despre această informaţie.

O înmormântare onorabilă este în mod special importantă pentru iranieni, astfel că este neclar cum vor reacţiona ei la decizia administraţiei cimitirului de a construi morminte supraetajate.

"Am avut 350 de decese, printre care 150 de victime ale coronavirusului; în ultimii 50 de ani, nu am avut atât de multe decese într-o singură zi", a declarat directorul cimitirului pentru agenţia de presă Ilna.

Mai mult, primăria Teheranului a anunţat că în curând va fi epuizată şi capacitatea morgii cimitirului.

În ultimele 24 de ore, Ministerul Sănătăţii iranian a înregistrat peste 450 de decese cauzate de Covid-19 în Iran, dintre care un sfert doar în Teheran, oraş cu peste 1 milion de locuitori. În acelaşi interval au fost consemnate 24.000 de noi cazuri de Covid-19, ceea ce aduce numărul total al persoanelor infectate la 2,3 milioane începând de la 1 februarie 2020.


574 de afisariNiciun comentariu
comenteaza