Germania prevede un acces pentru toţi adulţii la vaccinurile anti-Covid începând din iunie - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0823joi 13 mai 2021

Germania prevede un acces pentru toţi adulţii la vaccinurile anti-Covid începând din iunie

de V.M. Joi, 22 aprilie 2021, 17:13
- a A+
Imagine
Germania prevede un acces la vaccinurile anti-Covid-19 pentru toţi adulţii începând din iunie, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, potrivit AFP și Agerpres.


"Cred că vom putea ridica prioritatea (accesul la vaccinuri în funcţie de vârstă sau de eventuale comorbidităţi) în iunie", a spus Jens Spahn în camera superioară a Parlamentului german.

Înainte de acest termen, "în luna mai va fi rândul grupului prioritar 3 (cei peste 60 de ani şi persoanele cu anumite patologii) pentru vaccinări", a spus Spahn, adăugând că "numeroase grupuri profesionale" vor avea acces la vaccinuri începând cu luna viitoare.

Peste 17,9 milioane de persoane din Germania au primit cel puţin o doză până miercuri, potrivit Ministerului Sănătăţii. Circa 5,7 milioane de persoane au primit ambele doze, adică 6,9% din populaţia totală.

Ministrul Jens Spahn, criticat la începutul anului pentru începuturile timide ale campaniei de vaccinare în Germania, a salutat ritmul de vaccinare a persoanelor în vârstă, în special a celor din căminele de bătrâni.

În prezent, doar 3% din noile infectări cu coronavirus sunt înregistrate în căminele de bătrâni, faţă de 50% înainte de începerea campaniei de vaccinare, potrivit ministrului Sănătăţii.


458 de afisariNiciun comentariu
comenteaza