Profesorii supraveghetori la examenele naționale, doar dintre cei vaccinați. Cîmpeanu, despre propunere: S-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere, cred că e corect să intre în sală doar cei vaccinați - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0800sâmbătă 08 mai 2021

Profesorii supraveghetori la examenele naționale, doar dintre cei vaccinați. Cîmpeanu, despre propunere: S-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere, cred că e corect să intre în sală doar cei vaccinați

de V.M. Joi, 22 aprilie 2021, 22:56
- a A+
Imagine
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că la examenele naționale ar putea fi impusă condiția ca profesorii supraveghetori să fie vaccinați anti-Covid. El spune că se are în vedere mai multe propuneri pentru impulsionarea vaccinării în rândul personalului didactic, printre acestea numărându-se și acordarea unor "tarife foarte motivante pentru supraveghere" la examenele naționale. "Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevii, cred că este corect să se pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați", a afirmat Cîmpeanu.


Mai puţin de jumătate din personalul din învăţământ s-a vaccinat împotriva Covid-19 până în prezent, adică circa 153.000 dintr-un total de 350.000, a anunțat joi seară, într-o emisiune la Digi 24, ministrul educației Sorin Cîmpeanu, el menţionând că de mai bine de două săptămâni progresele sunt "foarte lente".

"Trebuie impulsionate modalitățile de promovare (a vaccinării, n.r.), cât mai divers. Eu sunt convins că profesorii se vor vaccina în cele din urmă. Luăm în considerare și cazurile în care există contraindicații medicale, trebuie să avem înțelegere, nimeni nu este absurd să impună vaccinarea atunci când există contraindicații, dar excluzând aceste cazuri, vom face sistematic efort după efort", a spus el.

"De exemplu, mă gândesc să cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid - online combinat cu prezență fizică - nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este important ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă", a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul a mărturisit totodată că, "personal", nu are "absolut nicio explicație pentru reticenţa" cadrelor didactice care nu se vaccinează.

"Urmează examenele naționale. La examenele naționale s-ar putea să avem, așa cum am avut în programul de ore remediale tarife care au fost considerate totuși atractive, de 100 de lei pe oră, chiar dacă e 100 de lei brut (...) La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenul de evaluare națională sau de bacalaureat cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat care vor fi aceste "tarife motivante", Cîmpeanu a răspuns: "Până acum plata era simbolică. S-ar putea să fie un tarif comparabil cu cel plătit pentru plata orelor remediale. Adică 100 lei pe oră".

Despre când va fi anunțată o decizie în acest sens, ministrul a explicat: "Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona, o decizie de vaccinare. (...) Bugetul este cum este, va trebui să prioritizăm importanța vaccinării, care generează o intrare în normalitate, chiar dacă acest lucru costă".Citește și:


2683 de afisariEste discriminare
CezarN [utilizator], Joi, 22 aprilie 2021, 23:33
+5/17
Iar asemenea discriminari nu fac decat sa ingroase randurile celor care ies in strada.
Din moment ce omul vaccinat tot raspandeste virusul (de la experti citire), cum sunt protejati elevii de profesorii vaccinati?
Oricum, sa introduci asemenea discriminari la limita Constitutiei pe motiv ca "cred că este corect să se pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați" este de noaptea mintii.
Hahhaha
Socrate2021 [utilizator], Joi, 22 aprilie 2021, 23:00
+4/14
Sunteti disperati baieti, am zis eu ca o aa fie amuzant muhaha
inca 10 comentarii comenteaza