Cîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu să revină la cursuri cu efective complete. "Am explicat că nu are niciun fel de logică" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0800sâmbătă 08 mai 2021

Cîmpeanu vrea ca elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu să revină la cursuri cu efective complete. "Am explicat că nu are niciun fel de logică"

de V.M. Joi, 22 aprilie 2021, 23:27
- a A+
Imagine
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seară, la Digi 24, că a solicitat să fie analizată posibilitatea ca elevii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, aflate în scenariul roşu să revină cu efective complete la cursuri după vacanţa de Paşte, relatează Agerpres.


Întrebat într-o emisiune la postul Digi24 cum va avea loc revenirea copiilor la şcoală după vacanţa de Paşte, ministrul Educaţiei a menţionat că cel puţin după scenariile cunoscute - verde, galben, roşu.

"În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale. Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu. Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceeaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie - examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că a mai cerut joi, urmând să înainteze oficial această solicitare vineri, ca şcolile speciale să fie deschise integral cu prezenţă fizică începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanţă, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale.

"Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale, sunt elevi care în cea mai mare parte au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înşală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru aceşti copii înseamnă o aprofundare a riscului de eşec total în educaţie", a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că săptămâna viitoare va fi făcută "o analiză, o fotografie de moment" din perspectiva ratei de infectare, pentru a se vedea dacă se va putea permite "prezenţă fizică mai mult decât în scenariile care sunt deja anunţate".


2153 de afisarichiuleala la greu
tictictic [utilizator], Sâmbătă, 24 aprilie 2021, 1:39
0/0
Hmmm.........daca s-ar putea ca vacanta sa fie de vreo 10 luni . Neamtu , englezu sau americanu incepe scoala pe 25 August si termina pe 30 Iunie . Tradusi in anii de scoala ai strainilor , romanul ar trebui sa stea 14 ani in scoala si nu doar 12 . Pai vreti tineri care sa lucreze in cercetare cu doar 2 luni de scoala pe an ? Ati innebunit . Lasati-i dragi parinti pe copii mai bine in spate blocului sa fumeze iarba si sa bea cola . Vacanta sa fie cat mai lunga ca si profesorilor le convine de minune . De ce sa-si bata capul cu prostii cand mai bine e sa stai acasa in on-line, sa mai dai o meditatie , sa bagi o masina de spalat , mai intorci o closca , iti mai tragi o epilare si sa iei salariul mare . Pai asta-i meserie ? Cadrele didactice in majoritate nu doresc sa-si imbunatateasca abilitatile de informatica . Ei vor tot stilul de predare vechi de pe timpul lui Caragiale . Se impune o reexaminare urgenta a tuturor cadrelor didactice pentru a vedea daca-si merita postul . Ei sunt mai corigenti decat elevii . Ori asa nu se mai poate in zilele noastre cu asemenea mascote de cadre didactice care nu performeaza .
...
tirolez [utilizator], Joi, 22 aprilie 2021, 23:43
-2/4
Asta zice ca are si el copii. De ani de zile in tara asta in anii terminali ploua cu scutiri, in special pe ultima suta de metri. Probabil copilul lui nu, normal, un copil studios, ca si parintii, dar cu siguranta a auzit ca se practica.
Acum au devenit brusc importante orele de desen, religie, ed tech, educatie sociala, muzica etc. in vederea examenelor. Poate se mai si imbolnavesc cu ocazia asta. Abia s-a mai linistit situatia datorita vacantei, acum o luam de la capat.
inca 1 comentariu comenteaza