New York acuză ExxonMobil, BP și Shell de "înșelăciune" cu privire la energia curată - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0800sâmbătă 08 mai 2021

New York acuză ExxonMobil, BP și Shell de "înșelăciune" cu privire la energia curată

de I.B. Vineri, 23 aprilie 2021, 0:40
- a A+
Imagine
Orașul New York a intentat joi un proces împotriva companiilor petroliere ExxonMobil, Royal Dutch Shell și BP, acuzându-le de "inducerea în eroare" a consumatorilor prin "exagerarea investițiilor lor în energie curată", potrivit AFP.


Plângerea de 97 de pagini îi acuză, de asemenea, că "amplifică beneficiile pentru climă" ale produselor legate de gaze naturale, biocombustibili sau hidrogen.

Ea acuză, de asemenea, companiile, precum și puternica federație profesională din sectorul API, de "denaturarea" impacturilor climatice ale combustibililor fosili.

Lupta împotriva schimbărilor climatice înseamnă și "atacarea unora dintre cele mai mari companii poluante pentru publicitate falsă și spălare verde", a justificat acțiunea primarul orașului, Bill de Blasio, într-un comunicat.

Plângerea a fost depusă în ziua de deschidere a summitului virtual privind clima, găzduit de președintele american Joe Biden.

"Când companiile petroliere își prezintă produsele cu cuvinte precum "mai verde" sau "mai curat", în timp ce nu dezvăluie efectele reale ale acestor produse, aceasta subminează capacitatea consumatorilor de a lua decizii în cunoștință de cauză", a spus Lorelei Salas, de la departamentul de protecție a lucrătorilor.

Nu este pentru prima dată când New York se confruntă cu giganții industriei petroliere.

Primăria a depus o plângere în ianuarie 2018 împotriva BP, Chevron, ConocoPhillips, ExxonMobil și Shell pentru responsabilitățile lor în domeniul schimbărilor climatice, plângere respinsă la apel la începutul lunii aprilie.

New York City a pierdut, de asemenea, un proces împotriva ExxonMobil la sfârșitul anului 2019, pe care l-a acuzat că a indus în eroare investitorii, susținând în mod greșit că va integra pe deplin riscurile legilor privind înăsprirea emisiilor de gaze cu efect de seră pe termen lung.


1281 de afisariPreocupari
Mihai2009 [utilizator], Vineri, 23 aprilie 2021, 7:30
0/4
Aia vand combustibil si nu tigari sau droguri dar e interesant ca o primarie se ocupa de asemenea procese. Suna a nebunie pentru romani...cred ca defapt chiar e o prostie...m-am razgandit! Aia la NY au rezolvat toate problemele si s-au apucat de reclamele la benzina.
Atunci să rămână NY în pană de curent
BEDE [utilizator], Vineri, 23 aprilie 2021, 6:56
-1/3
Cu atâta activism împotriva companiilor de petrol, NY merită să rămână în pană de curent. Cu ce își închipuie nenorociții ăștia de politicieni că se produce cea mai mare parte din energia electrică? Din păcate mai de încredere este producerea de electrică din arderea de petrol și gaze decât prin panouri solare și turbine eoliene; nu depinde nici de vânt, nici de cât de înnorat este și de cât de scurtă este ziua.
Apoi, tocmai că plantele consumă CO2, așa că ceva mai mult CO2 face să fie mai verde. Dacă chiar s-ar ajunge la zero emissi de CO2 cum se ambiționeaă politicienii (ceea ce chiar nu văd cum se poate) atunci plantele nu pre ar mai avea cum să crească...
inca 1 comentariu comenteaza