VIDEO Cîțu, despre măsurile care ar putea fi luate de la 1 iunie: Restaurantele și hotelurile, la 100% din capacitate cu persoane vaccinate / Fără mască pe plajă sau pe munte, liber la nunți, tot cu persoane vaccinate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0800sâmbătă 08 mai 2021

VIDEO Cîțu, despre măsurile care ar putea fi luate de la 1 iunie: Restaurantele și hotelurile, la 100% din capacitate cu persoane vaccinate / Fără mască pe plajă sau pe munte, liber la nunți, tot cu persoane vaccinate

de G.S. Marţi, 4 mai 2021, 11:14
- a A+
Imagine
Din 1 iunie, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate, pentru persoanele vaccinate anti-COVID, și tot de la aceeși dată se va putea renunța la purtarea măștii de protecție pe plajă sau în drumețiile pe munte, a declarat luni premierul Florin Cîțu. El a vorbit din nou despre necesitatea vaccinării și despre ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

  • Renunţarea la purtarea măștii în aer liber, posibilă după 1 august

  • "Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare şi asta se vede. Avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de pozitivare", a declarat premierul.
El a spus că nu mai există niciun județ din România cu rata de infectare peste 3, iar singura soluţie pentru a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm.

Întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie, premierul a vorbit despre renunţarea la mască pe plajă sau în drumeţii, dar şi despre funcţionarea la capacitate maximă a restaurantelor și hotelurilor, în cazul persoanelor vaccinate. De asemenea, pentru persoanele vaccinate ar putea fi permise evenimentele private.
  • "Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască.
  • Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente", a afirmat premierul.
În ceea ce privește renunțarea la masca obligatorie în spațiile deschise, Cîțu a răspuns: "Deocamdată nu, aș prefera să așteptăm 1 august, ați văzut că în Israel au așteptat până la o imunizare de 60%".

Premierul spune că va merge în județul Constanța și va discuta cu operatorii economici de pe litoral: "Trebuie să fim cât mai duri cu cei care nu respectă regulile și să avem facilități pentru cei care le respectă".
  • "M-am uitat ce a făcut și Israel, când au avut o rată de vaccinare peste 30% au existat facilități pentru persoanele vaccinate și penalități pentru cei care nu respectă regulile. Vedem că și Germania se mișcă în aceeași direcție în acest moment. (...)
  • Avem dozele de vaccin, trebuie doar să mergem și să ne vaccinăm. Acum nu mai este nevoie nici de programare, nu mai există nicio scuză. Dacă vrem să ieșim din pandemie trebuie să ne vaccinăm", a adăugat Florin Cîțu.


21511 afisarimasca pe plaja si la munte
radu103 [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 11:29
+47/63
Eu nu stiu pe ce lume traieste personajul dar nici acum nu poarta nimeni masca la plaja si pe munte
.
dan.m... [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 11:27
+35/57
Voi chiar credeti ca cineva a purtat masca pe munte? Nu pt aer curat am iesit din casa? Chiar si tanti Turcana ne-a aratat ca ignora regulile. Stiu ca aveti nevoie de bani asa ca dati amenzi absurde gen 'nu porti masca pe munte', dar ati putea face rost de bani la buget dand amenzi pt lucruri cu adevarat periculoase, gen nerespectarea legilor de circulatie, nu ca 3-4 oameni au iesit la plimbare in padure.
inca 116 comentarii comenteaza