Poveste incredibilă de viață: De la refugiat la prezența într-o semifinală de cupă europeană - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0620miercuri 16 iun 2021

Poveste incredibilă de viață: De la refugiat la prezența într-o semifinală de cupă europeană

de L.V.A. Vineri, 7 mai 2021, 11:14
- a A+
Imagine
Fotbalistul echipei AS Roma, Ebrima Darboe, are o poveste de viață incredibilă. Semifinalist cu giallorossi în Europa League, jucătorul a ajuns în Italia acum cinci ani ca migrant din Gambia, cu o barcă.


În vârstă de 19 ani, Ebrima Darboe a ajuns în Italia când avea doar 14 ani, fără părinţii săi . El s-a înregistrat în proiectul Sistemul de Protecţie pentru Refugiaţi şi pentru cei care vor Azil şi apoi a ajuns în grija unei familii din Rieti, regiunea Lazio.

Darboe a debutat la AS Roma Primavera, echipa de juniori a clubului, în 2019, iar ulterior a ajuns şi la seniori. Joi, gambianul a intrat pe teren în minutul 30 al partidei cu Manchester United , scor 3-2 , din manşa secundă a semifinalelor Ligii Europa.

Ce a declarat Ebrima Darboe după partidă


"Este ceva de nedescris, nu ştiu cum să explic ceea ce simt. Visam la asta de când eram copil , însă Africa este un loc dificil pentru a juca fotbal la nivel înalt.

Aveam un prieten ca un frate pentru mine, el mi-a spus că sunt prea bun, că ar trebui să vorbesc cu părinţii mei şi să plec în Europa , pentru că atunci aş juca la profesionişti.

Nu era uşor să obţin viza, părinţii mei au încercat, dar nu am avut de ales. Am fugit cu doi prieteni .

A fost greu, dar slavă Domnului şi mulţumesc Italiei, am fost plasat într-o familie gazdă şi sunt recunoscător.

După un an, am întâlnit-o pe Miriam Pedruzzi, scouter, şi ea mi-a schimbat viaţa. Practic am devenit parte a familiei ei şi vreau să le mulţumesc mult. Ştiu că se uită la mine", a declarat Darboe la Sky Sport Italia.

El a transmis şi un mesaj pentru alţi tineri jucători: “Încercaţi mereu să daţi tot ce aveţi mai bun, să credeţi în visele voastre, nu renunţaţi niciodată şi aveţi multă răbdare".

Manchester United a trecut de AS Roma și s-a calificat în finala Europa League grație victoriei zdrobitoare din prima manșă a semifinalelor. A fost 8-5 la general pentru "diavoli" , care o vor întâlni pe Villarreal în finala de pe 26 mai, de la Gdansk (Polonia) .


1992 de afisariAr trebui ...
Valtran [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 13:28
+5/7
....sa ne explici si noua cum dracu' si "sta si alerarga"....
Apropo de importat "de către voi", era un banc
Ioan.Toma [utilizator], Vineri, 7 mai 2021, 18:13
+3/3
Un elefant trecea peste o punte de bârne. Şoricelul care stătea pe urechea lui îi zice: -Auzi ce tare tropaim!

Aşa staţi şi voi pe cârca UE si vă lăudaţi ce mai tropăiţi, pardon, importaţi migranţi.
inca 6 comentarii comenteaza